De locatie was lastig te bereiken.
De locatie was lastig te bereiken. Foto: Aangeleverd

Jongen (14) opgepakt voor brand

NAARDEN Brand op de Vestingwallen - tussen het Adriaan Dortsmanplein en het Vestingmuseum - in Naarden vrijdagmiddag. Daarbij is ongeveer 3500 vierkante meter aan natuur afgebrand, aldus de politie. Een 14-jarige jongen uit Bussum is maandag aangehouden.

De brand werd rond 16.15 uur gemeld. Toen de politie en brandweer ter plaatse waren, stond al een een groot stuk gras in brand en greep het vuur razendsnel om zich heen, meldt de politie op Facebook. "Omdat de locatie moeilijk te bereiken is met blusmiddelen, had de brandweer de grootste moeite om de schade te beperken."

De politie ging direct al uit van brandstichting en had dankzij enkele getuigen al een aantal personen kunnen achterhalen die mogelijk met de brand te maken hadden. Dat leidde maandag tot de arrestatie van een 14-jarige Bussumer. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit en verzoekt getuigen die nog niet gesproken hebben met de politie of die wel al een verklaring hebben afgelegd maar toch nog iets kwijt willen, contact op te nemen.

Op de verschillende social media was de schrik na de brand groot. Zo schrijft Sylvia van Werkhoven: "Afschuwelijk, maar toch gelukkig nog met redelijke afloop. Geen huizen of gewonden. Belangrijkste is nu om te achterhalen hoe het gebeurd is."