Zonnebaden en een frisse duik: op het strandje van het Naarderbos is het druk.
Zonnebaden en een frisse duik: op het strandje van het Naarderbos is het druk. Foto: Bob Awick

Pret, maar ook zorgen door warmte

NAARDEN Temperaturen oplopend tot een tropische dertig graden en de start van de zomervakantie: het zorgt voor topdrukte op het strandje van het Naarderbos. Vele Naarders en andere bezoekers kwamen afgelopen week al om de zomer te genieten.

Bezoekers op het strandje genieten volop van de zon en een frisse duik. Er ligt ondertussen ook weer een ballenlijn in het water, zodat goed duidelijk is tot waar je beschermd kan zwemmen. Toch houdt niet iedereen zich daar aan en wordt er ook wat verderop nog gezwommen.

Maatregelen natuur

Toch heeft de droogte en het aanhoudende warme weer ook een keerzijde: de natuur heeft er veel last van. En dat kun je goed merken. Groene grasveldjes worden bruine droge vlakken. Het regenwatertekort bedraagt ondertussen rond de 210 millimeter, zo laat het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht weten. Dat tekort loopt nog steeds op.
Het zorgt ervoor dat ook onze regio scherp in de gaten wordt gehouden. Dat geldt onder meer voor het Naardermeer. Door de aanhoudende hitte dreigt de natuur daar uit te drogen. Het waterschap laat momenteel extra water in het Naardermeer stromen zodat het waterpeil op peil blijft.

Volgens de weerberichten houdt het warme weer nog zeker anderhalve week aan. Daarna wordt het wat koeler, maar blijft het droog.