Wijkschouw met onder andere wijkwethouder Marieke Munneke Smeets.
Wijkschouw met onder andere wijkwethouder Marieke Munneke Smeets.

Diverse verbeterpunten Parkwijk genoteerd

NAARDEN De jaarlijkse buurtschouw in Parkwijk vond zaterdag voor het eerst plaats met wijkwethouder Marieke Munneke Smeets. Op de fiets werden plekken bezocht die bewoners hadden aangedragen bij de wijkvereniging. In totaal werden vijftig punten aangedragen voor deze schouw.

De wijkvereniging bestaat uit inwoners van de wijken Oranje Nassaupark Zuid- en Noord, Ministerpark, Fortlanden en Naardermeerkwartier. Het doel is om de leefbaarheid te vergroten. Nog niet eerder werden zoveel punten door bewoners aangedragen om eens nader te bekijken. Men denkt dat dit komt door de verbeterde communicatie.

Terugkerende onderwerpen

Secretaris Els Visser legt uit dat er vooral drie grote thema's te onderscheiden waren. "Openbaar groen, verkeer en hondenpoep zijn terugkerende onderwerpen." Gewapend met een klembord leidde ze de groep ambtenaren door de wijk.
"De wijkwethouder en medewerkers groen, verkeer en wijkgericht werken waren allemaal aanwezig. We spraken bijvoorbeeld over een plant, genaamd de Japanse duizendknoop, een exoot die hier niet thuis hoort. Sommige bewoners vragen zich af waarom die niet direct gesnoeid wordt. Maar er waren ook vragen over het weghalen van onkruid en over groenvlakken die niet goed groeien."

Een ander aandachtspunt is het verkeer. "Met name de Cort van der Lindenlaan en het verkeer over de Oude Rijksweg en Graaf Willem de Oudelaan kregen de aandacht. Vaak zijn er opstoppingen bij de stoplichten of de spoorwegovergang en is het moeilijk om over te steken of in te voegen. Tot slot bleef hondenpoep een onderwerp waar veel mensen over klagen. Soms wordt het niet opgeruimd, is er overlast bij speelplekken of ontbreken er afvalbakken."

Visser heeft het gevoel dat er goed geluisterd werd naar de ingebrachte punten. Maar ze geeft ook aan dat veel zaken de eigen verantwoordelijkheid van de inwoners zijn. "Overhangend groen bij tuinen of het niet opruimen van hondenpoep, dat heeft te maken met het eigen gedrag." De vraagstellers krijgen binnenkort allemaal terugkoppeling over de door hen gestelde vragen of aandachtspunten. Wethouder Munneke Smeets heeft toegezegd overal serieus naar te kijken. Visser wil verder nog aangeven dat, ook buiten deze schouw om, gedurende het hele jaar contact opgenomen kan worden met het buurtplatform indien er zaken spelen betreffende de leefbaarheid.

Wijkwethouder heeft goed beeld en gaat er serieus naar kijken