Vuurwerkverbod voor Keverdijk?

NAARDEN De Keverdijk moet vuurwerkvrij worden. Dat plan heeft de gemeente. De maatregel zou vanaf komende jaarwisseling moeten gelden.

De maatregel om de Keverdijk vuurwerkvrij te maken wordt overwogen nadat er afgelopen jaarwisseling veel overlast was. Er werden daar prullenbakken en ramen gesloopt en de Plus-supermarkt aan de Evert de Bruijnstraat werd onder handen genomen. Daar werden lampen, de voordeur en het hokje van de winkelwagentjes gesloopt. Van jongerencentrum SCAN werden ook enkele ramen vernield. En daar kwam nog eens bovenop dat een politieauto met vuurwerk werd bekogeld.

Na de overlast kwamen er al snel stemmen om maatregelen te nemen. Vooral buurtbewoners trokken aan de bel. Burgemeester Han ter Heegde gaf toen echter wel meteen aan dat ook buurtbewoners zelf achter zo'n plan moeten staan. Dat lijkt nu het geval. Bewoners van de Keverdijk Tuindorp hebben het verzoek neergelegd om een vuurwerkvrije zone in te stellen.

De gemeenteraad praat vanavond (woensdag) voor het eerst over de vuurwerkvrije zone. Er wordt vooral gekeken wat er gedaan zou kunnen worden, een definitief besluit wordt nog niet genomen. De vuurwerkvrije zone rond de Keverdijk is onderdeel van het integraal veiligheidsplan.