Afbeelding
Foto:

George Cooke

Docent kapper, 59 jaar, woont in Bussum sinds 2003

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
"Samen aan het fornuis staan. Met meerderen koken en veel ideeën opdoen zodat er een mix van verschillende culturen in een maaltijd samengevoegd wordt."

Je staat ook op de wereldbarbecue 24 juni. Wat voor hapjes maak je?
"Uiteraard de overheerlijke saté, gado gado, soto ajam, snacks - miniloempia's, pangsit, curryhoekjes - en uiteraard spekkoek."

Lievelingskeuken?
"Indonesisch en Spaans."

Wat doe je met een miljoen?
"Ik zou het geld delen met mijn kinderen. Ook zou ik naar Indonesië gaan en een fonds opzetten voor het weeshuis Don Bosco in Surabaya. Hier worden jonge weesjes opgevangen. Wij zijn hier 10 jaar geleden geweest. Het was heel confronterend om te zien hoe daar 's ochtends een meisje voor de deur werd neergelegd. Dit project heeft ons hart gestolen."

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
"'Opgevangen in andijvielucht'. Dat gaat over de opvang van ontheemden uit Indonesië in kampen en contractpensions en de financiële claims op basis van uitgebleven rechtsherstel. Door dit boek ben ik mijn ouders beter gaan begrijpen én de gevolgen van de repatriëring naar Nederland."

Waar word jij boos van?
"Wanneer mensen afgerekend worden op onmogelijkheden."

Een dag de burgemeester?
"Ik zou jongeren de mogelijkheid willen bieden voor meer en beter vertier. Een mooi horecaplein voor alle doelgroepen om een betere socialisatie tot stand te brengen."