Baby en peuter achtergelaten in hete auto

NAARDEN Een vrouw heeft vorige week woensdagmiddag op de parkeerplaats van de Albert Heijn haar jonge kinderen zeker drie kwartier in een snikhete auto laten zitten. Dat blijkt uit een video op Dumpert.nl.

Omstanders zagen de kinderen zitten en waarschuwden de politie. Supermarktpersoneel riep de vrouw zeker tien keer om, maar lang zonder succes. Nadat de vrouw (volgens zeggen de oppas) bij haar auto kwam, werd ze staande gehouden totdat de politie er was. Of de vrouw is bestraft, is niet bekend.


Gooise VVD stuurt Weesper liberalen naar Amsterdam

GOOISE MEREN De VVD Gooi en Vechtstreek gaat verder zonder de liberalen uit Weesp. Dat is het gevolg van het besluit van Weesp om met Amsterdam te fuseren en niet met Gooise Meren.

De VVD Gooi en Vechtstreek bestaat nu uit de VVD-leden van Gooise Meren, Huizen en Weesp. De Weespers worden nu overgeboekt naar het 'VVD-netwerk' van Amsterdam. Deze 'ontvlechting' heeft de zegen van de partij in Den Haag, de afdeling Amsterdam moet formeel nog instemmen.


Gooise Meren blijft op 77e plek aantal misdaden

GOOISE MEREN Gooise Meren staat op plek 77 als het gaat om de gemeenten waar de meeste misdaden worden gepleegd.

Dat stelt de AD Misdaadmeter. Het aantal gepleegde misdrijven daalde wel, maar slechts een beetje. Het aantal woninginbraken, autokraken, vernielingen en zakkenrollerij nam af, autodiefstallen namen toe. Met plaats 77 scoort Gooise Meren van de regiogemeenten nagenoeg het best. Alleen Weesp staat met plaats 103 wat lager.