Extra geld voor meer personeel op basisscholen

NAARDEN Naardense basisscholen kunnen komend schooljaar rekenen op een extra geldbedrag om de hoge werkdruk aan te pakken. De scholen kunnen daarmee onder meer extra personeel aannemen.

De overheid maakt voor alle Nederlandse basisscholen extra geld vrij om de werkdruk te verlagen. Voor heel Nederland gaat het om een bedrag van 236 miljoen. Basisschoolleraren hebben afgelopen jaar veel actie gevoerd voor dat extra geld. Er werd een paar keer gestaakt, maar tussendoor ook veel overlegd. Dat leverde een 'werkdrukakkoord' op.

Werkdrukakkoord

Het werkdrukakkoord betekent dat basisscholen vanaf komend schooljaar extra geld krijgen. Vanaf het schooljaar 2021/2022 loopt dat verder op. Hoeveel geld de scholen precies ontvangen, hangt onder meer af van het aantal leerlingen. Hoe meer kinderen op de school, hoe hoger het bedrag.

Scholen

RTL Nieuws rekende uit wat dit per school in Naarden betekent. De Godelindeschool (620 leerlingen) krijgt 96.441 euro, de Minister Calsschool (392 leerlingen) 60.976 euro, de Rehobothschool (219 leerlingen) 34.065 euro, de Tweemaster (260 leerlingen) 40.443 euro en de Comeniusschool (90 leerlingen) krijgt 14.000 euro.


Gooise Meren maakt fouten met twee contracten

GOOISE MEREN De gemeente Gooise Meren heeft fouten gemaakt met twee contracten. De contracten voldoen niet aan de Europese aanbestedingsregels. Dat meldt wethouder Jan Franx aan de gemeenteraad.

Het gaat om twee contracten, afgesloten voor de fusie tot Gooise Meren. Eén contract is sinds dit jaar al beëindigd, de andere loopt nog een jaar door. Om welke contracten het gaat, heeft de gemeente niet bekendgemaakt.

De fouten kwamen aan het licht tijdens de controle van de jaarrekening. Welke gevolgen de 'foute' contracten hebben is nog onduidelijk. De gemeente heeft de fouten gemeld aan de accountant.