Groot verkiezingsdebat in gemeentehuis.
Groot verkiezingsdebat in gemeentehuis. Foto: Bob Awick

Deze donderdag groot verkiezingsdebat in Bussum

BUSSUM De gemeente Gooise Meren nodigt al haar inwoners uit om komende donderdag om 20.00 uur het grote verkiezingsdebat bij te wonen op het gemeentehuis.

Op deze avond zullen de negen lijsttrekkers met elkaar in debat gaan. Het gaat om: VVD, CDA, D66, GroenLinks, PvdA, GDP, Hart voor BNM, 50PLUS en ChristenUnie. Nieuwkomer BSOV doet niet mee omdat zij zich helemaal terugtrekken uit de verkiezingen. Het debat wordt geleid door Gijs Weenink, directeur van de DebatAcademie. Hij zal de lijsttrekkers een tiental stellingen voorleggen, waar zij voor of tegen kunnen zijn. Over elke stelling zullen de lijsttrekkers verbaal met elkaar de degens kruisen.

Een woordvoerder van de gemeente vertelt: "Geïnteresseerden zijn van harte welkom het debat van dichtbij, in de raadzaal te volgen. Ook wordt het debat live uitgezonden." Weenink heeft grote ervaring als leider van politieke debatten volgens het Lagerhuisconcept, waarbij voor- en tegenstanders aan het woord komen." In totaal worden tien stellingen behandeld. Het gaat onder andere over betaald parkeren, hondenbelasting, hoogbouw, vuurwerkverbod, een buitenhaven in Muiden en subsidie aan bewoners om woningen te verduurzamen.