Muiden wil dat Weesp zich aansluit bij Gooise Meren

GOOISE MEREN Als het aan de Stadsraad Muiden ligt, kiezen de Weespers tijdens het referendum op 21 maart (gelijk met de gemeenteraadsverkiezingen) over hun bestuurlijke toekomst massaal voor een fusie met Gooise Meren.

In een open brief aan de inwoners van Weesp schrijven de Muiders dat het allemaal zo slecht nog niet is in de nieuwbakken gemeente Gooise Meren. "Na een aarzelend begin gaan wij als inwoners van Muiden steeds beter onze weg vinden binnen de nieuwe gemeente Gooise Meren", zo schrijven ze aan de Weesper buren.

Tegenwicht

"Ook voor de inwoners van Weesp zou dit participatiemodel veel mogelijkheden kunnen bieden bij een gemeentelijke fusie", stelt de Stadsraad.

Bovendien ziet men Weesp als bondgenoot om "samen te kunnen optrekken om een gezond tegenwicht te bieden aan de Gooise kernen binnen de gemeente".
Los van deze argumenten meent de Stadsraad Muiden dat Weesp en Muiden bij elkaar horen. "Niet alleen een gedeelde geschiedenis als vestingstad en bedrijvige haven-, handel- en industrieplaats, maar ook zijn het beide hechte gemeenschappen met een sterk eigen karakter. Muiden voelt een grote verwantschap met Weesp."

Niet alleen voor Muiden, maar voor de gehele Gooi- en Vechtstreek is Weesp onmisbaar, stelt de Stadsraad verder.