Kapotte lantaarns melden met app voor mobiel

GOOISE MEREN Er moet een app komen voor smartphones waarmee bewoners snel problemen op straat kunnen melden aan de gemeente. Dat stelt het Goois Democratisch Platform (GDP). De GDP doet vanavond (woensdag) een voorstel aan de gemeenteraad.

Met de app zouden losse stoeptegels, gesloopte prullenbakken, kapotte lantaarns en andere problemen gemeld moeten kunnen worden aan de gemeente. De gemeente zou daarmee sneller aan de slag kunnen om de defecten te repareren. Het melden van zulke problemen gebeurt nu alleen nog telefonisch of via de gemeentelijke website.

Onderzoek naar app

Steeds meer gemeenten lanceren er ook een app voor. Het gemeentebestuur moet nu onderzoeken of Gooise Meren ook met een app kan komen of kan aansluiten bij een bestaande app.


Paviljoen Heidezicht gaat deze maandag weer open

BUSSUM De geheel verbouwde speelplaats annex lunchroom Paviljoen Heidezicht opent maandag 19 februari de deuren voor bezoekers. De populaire plek aan de heide waar veel mensen uit Bussum, Naarden en omgeving graag komen.

Heidezicht trok altijd veel ouders met kinderen, mensen die wandelen op de heide, hondenbezitters en clubjes die na het sporten samen koffie drinken op het terras. Al deze mensen zijn verheugd dat de zaak eindelijk weer open gaat.
Paviljoen Heidezicht werd een jaar geleden gesloten nadat de exploitant een faillissement aanvroeg, waarna de deur meteen op slot ging. De speelplaats en de naastgelegen lunchroom werden vervolgens door de gemeente verkocht aan de mensen achter de 's-Gravelandse natuurspeelplaats Brambergen.
De afgelopen maanden werd Heidezicht van top tot teen verbouwd. "We hebben er heel wat werk aan gehad, maar er staat nu wel echt wat. We kunnen haast niet wachten om van start te gaan", vertelt de nieuwe eigenaar Sem Harten. "We hebben het al aan enkele mensen laten zien, zoals onder meer aan een groepje buurtbewoners. Ze waren erg enthousiast."