Goois Lyceum is volgens Elsevier 'super'

BUSSUM Volgens de jaarlijkse scholentest van weekblad Elsevier is de havo van het Goois Ly­ce­um een van de bes­te scholen van Noord-Hol­land. Op de school zitten ook veel leerlingen uit Naarden.

Elsevier beoordeelt en analyseert onder andere op grond van eindexamencijfers en zittenblijvers. De hele bo­ven­bouw van de school heeft bo­ven­dien het pre­di­kaat 'Su­per' van het week­blad gekregen. "Het lukt ons om in een warm schoolklimaat zowel leerlingen als collega's te stimuleren het beste uit zichzelf en de ander te willen halen", vertelt de trotse en blije rector Ajolt Elsakkers.

Ambitieus en veilig

"Dat kan alleen maar in een schoolcultuur die zowel ambitieus als veilig is. Daarom wil iedereen bij ons werken en willen leerlingen bij ons hun diploma halen."
"Ik ben trots op het resultaat in de Elsevier omdat het een beloning is voor mijn mensen. Het toont weer eens aan wat we allang weten: de beste versie van jezelf word je op het Goois Lyceum."


Geen noodzaak voor aanschaf extra AED's

GOOISE MEREN De gemeente hoeft geen geld te besteden aan extra AED's om een dekkend netwerk voor Gooise Meren op te zetten. Dat stelt het gemeentebestuur. Het gaat wel goed zo, zo stelt het gemeentebestuur.

De gemeente Gooise Meren heeft al voldoende dekking van AED's (automatische externe defibrillators). Dat komt volgens het gemeentebestuur doordat de aanrijtijden van de ambulance over het algemeen goed zijn en daar komt nog eens bovenop dat ook elke politieauto een AED aan boord heeft en snel ter plaatse kan zijn. Bovendien zijn er geen signalen dat het fout zou kunnen gaan.

De noodzaak om extra te investeren in een dekkend netwerk van AED's is volgens de gemeente niet voldoende aangetoond. Wel gaat de gemeente de komende tijd na welke AED's van de gemeente kunnen worden aangesloten op het openbare netwerk. De gemeente onderzocht de aanschaf van de extra AED's en het aanleggen van een dekkend netwerk nadat de gemeenteraad daar opdracht voor gaf.