Sloop van Storkgebouw is begonnen

NAARDEN De sloop van het Storkgebouw gaat nu echt gebeuren. Vorige week is op de Storklocatie, aan de noordrand van het Rembrandtkwartier, begonnen met het inrichten van de bouwplaats en het ontgraven van de grond.

De gemeente, woningcorporatie de Alliantie en het Wellantcollege sloten in 2009 een overeenkomst om het Storkterrein te ontwikkelen. Op de plek van het Storkgebouw komt nu het nieuwe schoolgebouw van het Wellantcollege omdat het bestaande gebouw verouderd is. De Godelindeschool krijgt straks één hoofdlocatie en kan daarom uitbreiden. De school bestaat nu uit twee gebouwen. De leerlingen zitten verspreid over het hoofdgebouw en de dependance aan de Amersfoortsestraatweg. De nieuwe school komt nu nabij het Rembrandtpark en het schoolplein wordt tijdens de schooltijden gebruikt door de Godelindeschool en het Wellantcollege. Ook wordt er bij het schoolplein een groen speelterrein aangelegd.
Als alles volgens plan verloopt zitten de leerlingen van de Godelindeschool in het schooljaar 2018/2019 samen in één gebouw. Ook komen er op het Storkterrein maximaal 41 - met een mogelijke uitbreiding tot maximaal 49 - nieuwe woningen in het dure segment, die qua stijl aansluiten op de bestaande woningen in de wijk. Tijdens de bouwwerkzaamheden is er een tijdelijke weg voor bouwverkeer. Deze bouwweg begint aan de Amersfoortsestraatweg en loopt over een deel van de Breughellaan.