Verbouwing Emmaschool gaat beginnen

BUSSUM Het gaat nu echt gebeuren. Nog deze maand begint de verbouwing van het schoolgebouw aan de Graaf Florislaan voor de komst van de Emmaschool.

Het vertrek van de Emmaschool aan de Fortlaan en de Slochterenlaan naar één gebouw aan de Graaf Florislaan staat al vele jaren op de rol, maar door bezwaren van buurtbewoners en een paar langslepende rechtszaken duurde het lang om het voor elkaar te krijgen. Afgelopen jaar kwam er na vele jaren toch groen licht. Nu hebben de gemeente en de school de laatste vergunningen rond. Er wordt veel gedaan om de eventuele geluidsoverlast en verkeersoverlast van de school te beperken. Als alles volgens plan verloopt, betrekt de Emmaschool het pand volgend schooljaar. Op de school zitten ook veel kinderen uit Naarden.


Parkeren rondom Action voor de zomer aangepakt

BUSSUM Er moet nog voor komende zomer meer bekend worden over de aanpak van de verkeersknelpunten rond de Action. Dat stelt wethouder Miriam van Meerten deze week in de laatste reeks van serie interviews met alle collegeleden.

Het verkeer liep voor de winkel aan de Slochterenlaan nog weleens vast door drukte van vrachtwagens die half op de weg stonden om te laden en te lossen. Dat probleem heeft de gemeente verholpen. Een ander knelpunt zijn de parkeerplaatsen aan de weg. Parkerende auto's zorgen ervoor dat het verkeer vastloopt en dit kan verholpen worden door de parkeerplaatsen te verwijderen.
Voordat dat kan gebeuren, moeten er aanpassingen gedaan worden aan het naastgelegen parkeerterrein, zodat bezoekers van de Action daar makkelijker en veiliger kunnen parkeren. Het voornaamste dat moet gebeuren is dat de ingang van het parkeerterrein verplaatst moet worden. Er zijn al tekeningen en volgens Van Meerten komt het nog voor de zomer rond.

Lees het interview op 8/9.