Schrijver en filosoof Maxim Februari.
Schrijver en filosoof Maxim Februari.

Spieghelavonden beginnen met Maxim Februari

BUSSUM Het nieuwe seizoen van de Spieghelavonden begint op donderdag 20 september met filosoof, jurist, schrijver en columnist Maxim Februari.

Maxim Februari (55), pseudoniem van Maximiliaan (Max) Drenth, is filosoof en columnist van het NRC. Ook is hij docent rechtsfilosofie en schrijver van de boeken 'Klont' en 'De maakbare man'. "Wij verwachten dat deze avond de bezoekers nog lang zal bijblijven", vertelt Jannet Valkhoff van de Stichting Vrienden van de Spieghelkerk die de avonden organiseert. "Wij proberen altijd grote namen te strikken voor de literaire avonden, die aangevuld worden met muziek. Met Maxim wordt het zeker een avond die aanzet tot denken en een discussie." De avond wordt begeleid door Hermine Deurloo, die gespecialiseerd is in de chromatische mondharmonica, en Rembrandt Frerichs op de piano. De lezing wordt afgesloten met een borrel die in een nieuw jasje is gestoken. "Deze borrel kan een goede gelegenheid zijn om elkaar te leren kennen, met elkaar na te praten en te filosoferen."
De volgende sprekers in de Spieghelkerk zijn schrijver en Rusland-correspondent Pieter Waterdrinker, predikant en ondernemer Ruben van Zwieten, wetenschapper, bestuurder en schrijver Louise Fresco, Belgisch schrijver, dichter en essayist Stefan Hertmans en de laatste spreker is Joost de Vries, schrijver en kunstredacteur bij De Groene Amsterdammer.
De avonden zijn van 20.00 tot 22.30 uur aan de Nieuwe 's-Gravelandsweg. Een kaartje kost 12,50 euro en kan besteld worden via www.vriendenvandespieghelkerk.nl. Op de site staat ook informatie over de sprekers van de Spieghelavonden.