Collectanten op pad voor Nierstichting

GOOISE MEREN Ruim 60.000 vrijwilligers zetten zich dit jaar in tijdens de jaarlijkse collecteweek van de Nierstichting. Deze wordt gehouden van 16 t/m 22 september.

In Nederland zijn ongeveer 17.000 mensen die enige vorm van nierfalen hebben en op een transplantatie of dialyse zijn aangewezen.

De Nierstichting, gestationeerd in Bussum, bestaat dit jaar vijftig jaar en vraagt extra aandacht voor de ziekte. Ze hopen dat op termijn de ziekte te genezen is. Nu overlijdt jaarlijks nog één op de zes dialysepatiënten.


Pampus decor Meet & Match Diner

GOOISE MEREN Het Meet & Match Diner van het Platform Maatschappelijk Verbinden wordt op 1 oktober aanstaande gehouden op Pampus. Vervoer per boot vanaf Muiden en Naarden is geregeld.

Het Meet & Match Diner is bedoeld om maatschappelijke organisaties, vrijwilligersorganisaties, lokale overheden en het bedrijfsleven binnen Gooise Meren met elkaar in contact te brengen.
Dat doet het Platform onder meer met dit diner waar al deze partijen aan elkaar worden gekoppeld, met als doel een match te maken. Vraag en aanbod worden tijdens het diner met gesloten beurs uitgewisseld, waarna een afspraak wordt gemaakt om de match te realiseren. Deelname is kosteloos. Aanmelden kan tot 24 september via info@pmonb.nl.

Meer informatie op
www.platformmvo.nl.