'Zomerveren' met Kick van der Veer samen met artiesten.
'Zomerveren' met Kick van der Veer samen met artiesten. Foto: Bob Awick

Kick van der Veer neemt zijn radioshows op in deMess

NAARDEN Het radioprogramma 'Andermans Veren' van Kick van der Veer bestaat 25 jaar en viert dat met drie optredens bij podium deMess.

"Ons jubileum hebben we vorig jaar gevierd met optredens van diverse artiesten in de Vorstin in Hilversum. Het jubileumfeest was een groot succes en toen dachten we, samen met de artiesten: dit willen we nog een keer doen", vertelt Kick. "En afgelopen zondag was het zover met een middag vol light verse, liedjes, grappen en verhalen. Ik praatte het programma 'Zomerveren' aan elkaar en er waren optredens van onder anderen Ivo de Wijs, Katinka Polderman, Hans Dorrestijn, Mylou Frencken, Dorine Wiersma en Johan Hoogeboom."
'Andermans Veren' gaat over cabaret en kleinkunst. Het programma wordt elke zondag van 10.00 tot 11.00 uur op Radio 5 uitgezonden. "Erik van Muiswinkel heeft het programma bedacht en vroeg of ik mee wilde doen. Hij deed de presentatie en ik stelde het programma samen. Toen Erik ermee stopte, heeft Martine Bijl het een jaar overgenomen. Daarna ben ik zelf de plaatjes gaan draaien, achter de microfoon gaan zitten om het programma te presenteren en doorgegaan met het uitzoeken van fragmenten voor de uitzending. Voor het radioprogramma worden ook 'Eigen Veertjes' gemaakt. Dit zijn liedjes die speciaal voor het programma geschreven zijn en de eigen 'Veertjesmakers' komen ook naar theater deMess." Tijdens een optreden in deMess worden twee radioprogramma's opgenomen. De volgende edities zijn op 24 juni en 1 juli. "Erik van Muiswinkel komt zondag naar deMess, wat we allebei heel leuk vinden."