Simone Huy exposeert in Arte Temporale.
Simone Huy exposeert in Arte Temporale.

Donderdag 14 juni

Koffie inloop

10:00 uur | De Kazerne Muiden

Elke donderdagochtend is er koffie inloop in Buurtkamer de Kazerne. Alle inwoners zijn welkom voor een lekker kopje koffie van gastvrouw Lydia Bax.

Vrijwilligerswerk

10:00 uur | Versa Vrijwilligerscentrale

U krijgt informatie over onkostenvergoeding, verzekering, regels over vrijwilligerswerk en uitkering en een oriëntatie op wat er aan vrijwilligerswerk is. Aanmelden: www.vagev.nl.

Blazersband

18:00 uur | De Gooische Muziekschool

Doe mee met de blazersband! Kom lessen volgen op klarinet, altsax, trompet, bariton of trombone bij muziekvereniging Het Gooi aan de Dr. Schaepmanlaan 8 Bussum. Elke donderdag van 18.00-18.40 uur in de grote zaal BG. Kosten eenmalig 20 euro van eind mei tot 12 juli.

Kritisch denken

19:30 uur | Bibliotheek Naarden

Hersenen zijn Hip! Daarom organiseert Bibliotheek Gooi en meer in Naarden een avond over het brein i.s.m. Stichting Brein in Beeld. 14 juni gaat het over kritisch denken. De mensen van Brein in Beeld geven inzicht hoe wetenschappers het nieuws vandaag de dag benaderen. Entree 7,50 studenten € 5.

Vrijdag 15 juni

't Bussums GeheugenHuis

10:00 uur | Wijkcentrum Uit Wijk

't Bussums GeheugenHuis is een ontmoetingsplek, bedoeld voor inwoners van Bussum en omstreken met (beginnende) geheugenproblemen/dementie en hun mantelzorger. Contactpersoon: Esther Lindhout elindhout@versawelzijn.nl

SeniorWeb

10:00 uur | Bibliotheek Bussum

Elke vrijdagmorgen zit een team computer-deskundigen van SeniorWeb voor u klaar om uw vragen op het gebied van computers, laptops, tablets of smartphones te beantwoorden. U wordt kosteloos geholpen door vrijwilligers van SeniorWeb.

Expositie

13:00 uur | Arte temporale Bussum

Simone Huy maakt landschappen in olieverf. Ze is geïnspireerd door de natuur en probeert die weer te geven in grote kleurvlakken en lijnen. Er ontstaat zo een geabstraheerde weergave van de werkelijkheid.

Spelletjesmiddag

14:00 uur | WOC De Palmpit

Kosten € 1,-.

Hippe Haring 2.0

18:00 uur | Vestingmuseum

De Hippe Haring party is terug! Soroptimist International club Gooische Meeren organiseert wederom dit fundraising-evenement, waar alle opbrengsten ten goede komen aan Movement on the Ground voor vluchtelingen op Lesbos

concert

19:30 uur | Amaris de Veste

Het Gooi Leeft organiseert in samenwerking met de Stichting Muziek in Huis een concert van het Egeren Marselje duo. Adres: Koning Wilhelminalaan 1.

Zaterdag 16 juni

Foto-expositie

10:00 uur | deMess Naarden

Feiko Koster exposeert met 'Young & Talented' een selectie uit zijn portfolio over jonge getalenteerde musici.

Expositie

12:00 uur | Grote of St. Nicolaaskerk Muiden

'Wereldmensen' van het KCMM toont werk van 18 leden waarvan een aantal bij het begin van de vluchtelingenstroom al geëngageerd werk had gemaakt. Er is ook zeer recent werk speciaal gemaakt voor het thema. De materialen en de uitwerking van het thema zijn divers. Een kerkbezoek zeker de moeite waard.

Samen lunchen

12:30 uur | Brownies & Downies Bussum

Zoals gewoonlijk op de derde zaterdag van elke maand. De consumpties worden apart afgerekend. In verband met de reservering is aanmelding In 20 april bij Lidemey tel 035-8889959.

Muziek

14:30 uur | Vivium De Antonius Hof Bussum

Het ensemble De Thuiskomst geeft een concert. Adres: Lange Heul 32, Bussum. Het concert is in De Brink en duurt 60 minuten. Entree € 6.

Zondag 17 juni

Vaderdag

11:00 uur | Forteiland Pampus Muiden

Varen in een snelle raceboot en bbq.

Wandeling

14:00 uur | Oud Blaricummerweg

Wandelen met een natuurgids van de vereniging Vrienden van het Gooi door het oude landgoed "de Beek" Vertrek: 14.00 uur bij de ingang van het landgoed aan de Oud Blaricummerweg 7, Naarden. Info: www.vriendenvanhetgooi.nl/op pad

Soosmiddag

14:30 uur | WOC De Palmpit Bussum

DVD-voorstelling op groot scherm of gezellig zitten op het terras. I.v.m. vaderdag krijgen alle vaders een gratis drankje. Entree: gratis, dvd-voorstelling € 2,-.

Zomerveren

15:00 uur | deMess Naarden

Live vanuit deMess Naarden presenteert Kick van der Veer voor Radio NPO 5 'Zomerveren'. Er worden per voorstelling twee afleveringen opgenomen. De gasten zijn o.a. Katinka Polderman, Hans Dorrestijn, Mylou Frencken, Dorine Wiersma, Johan Hoogeboom en Ivo de Wijs.

Maandag 18 juni

Yoga voor iedereen

10:00 uur | WOC Spieghelwijck Bussum

Yoga om uw lijf soepel te maken en je geest tot rust te brengen.

Seniorencafé

10:30 uur | Brasserie Stokjes en Lepel

Nassaustraat 3 b te Bussum. De bijeenkomst is van 10.30 tot 12 uur. Ook niet- ASGMleden zijn welkom. De consumpties zijn voor eigen rekening.

Open eettafel

17:30 uur | WOC De Palmpit

Open eettafel met een vers bereide maaltijd. Kosten: Soep € 1,50, hoofdmaaltijd € 7,50 en toetje € 1,-, excl. drankjes. Aanmelden: 693 87 86 twee dagen van tevoren voor 12.00 uur.

Dinsdag 19 juni

Spreekuur Administratie

10:00 uur | De Kazerne Muiden

Inloop spreekuur van Versa Welzijn elke dinsdag van 10-12 uur(in de Buurtkamer,Kazerne)voor allerlei vragen over brieven, post en formulieren. Vrijwilligers geven deskundige hulp. Ook hulp bij inloggen Woningnet, controleren Toeslagen en aanvragen gemeentelijke regelingen zoals minimaregelingen

Volksdansen

10:00 uur | SCAN Naarden

Elke week is er volksdans les in de SCAN. Het is een gezellige kleine groep die tussendoor met elkaar koffie gaan drinken. De kosten per vier weken zijn €12,50. Voor informatie en aanmelding:06-13 69 84 34

Woensdag 20 juni

Spieghelcafé

10:00 uur | Spieghelkerk

Nieuwe 's-Gravelandseweg 34, Bussum. Loop even binnen voor een praatje en een kopje koffie.

Wandeltochten

13:00 uur | WOC Bellefleur

De duur van de wandelingen bedraagt ca. 1,5 uur. Kosten: geen. Start: 13.00 uur. Vertrek: WOC Bellefleur. Adres: WOC Bellefleur. Mackaylaan 11a in Naarden. Inlichtingen: Gré Poort: 035-6951686. Bezoek onze website: wwww.wocbellefleur.nl

Fietstocht

13:15 uur | WOC De Palmpit

Een korte tocht van ± 30 km met bestemming Ziekenhuis Zonnestraal en Utrechtse bossen. Onderweg wordt ergens aangelegd voor koffie of thee. Deelname is gratis, maar op eigen risico. Info: 035-6912926.

Talk & Music

20:30 uur | deMess Naarden

Als een talkshowhost en een singer/songwriter besluiten samen een mooie avond te maken, levert dat vast iets bijzonders op. Catherine Keyl en Patrick John MacKaaij nodigen dit keer Monique des Bouvrie en Paul Fagel uit!

Donderdag 21 juni

Meiden van de Kade

18:00 uur | Muiderslot Muiden

Het koor de Meiden van de Kade uit Muiden treedt op donderdag 21 juni 2018 vanaf 18:00 uur op tijdens de Midzomerpicknick op het Muiderslot. De organisatie van het Muiderslot stelt bij goed de tuin van het kasteel open voor het publiek. Entree is gratis.

PADI Proefduik

19:30 uur | PADI Duikcentrum Scuba Connection Naarden

Duiken altijd al een keer willen proberen? Schrijf je dan in voor een proefduik bij PADI 5* Duikcentrum Scuba Connection. Leren duiken kan al vanaf 10 jaar. Nog leren duiken voor je zomervakantie? Doe mee met een van onze proefduiken in zwembad de Lunet. Kosten van de proefduik zijn €35.

Zaterdag 23 juni

Foto-expositie

10:00 uur | deMess Naarden

Feiko Koster exposeert in deMess Naarden met 'Young & Talented' een selectie uit zijn portfolio over jonge getalenteerde musici.

Zondag 24 juni

De Wereld BBQ

15:00 uur | Speelweide 'De Groene Long' Bussum

De WereldBBQ is voor alle inwoners. Nieuwe- en geboren Bussumers bakken samen heerlijke hapjes voor andere inwoners van Gooise Meren. Vanaf 15.00 uur is iedereen welkom (tot 19.00 uur). Neem een klapstoel en een picknickkleed mee en kom naar het speelveld op de 'Groene Long'.

Zomerveren

15:00 uur | deMess Naarden

Live vanuit deMess Naarden presenteert Kick van der Veer voor Radio NPO 5 'Zomerveren'. Er worden per voorstelling twee afleveringen opgenomen. De gasten zijn o.a. Katinka Polderman, Hans Dorrestijn, Mylou Frencken, Dorine Wiersma, Johan Hoogeboom en Ivo de Wijs. Ben erbij!

Boekpresentatie

13.00 uur | Heart House

Dyveke Kok ervoer zelf de heilzame werking van CBD en besloot hierover te schrijven. Resultaat is een semi-wetenschappelijk boek over werking, indicaties, dosering, toediening, extractie van cannabidiol uit cannabis. Met gastsprekers en mogelijkheid tot signeren. Aanmelden via: info@gezondmetcbd.nl. Locatie: Huizerweg 54 Bussum.

Dinsdag 26 juni

Buurtspreekuur

11.30 | Wijkpost de Schakel

Start van een buurtspreekuur van de wijkcoaches, wijkagenten, de organisatie MEE en Wijkpost de Schakel. Iedere tweede en vierde dinsdag van de maand tussen 11.30 en 12.30 uur zullen alle professionals in De Schakel aanwezig zijn. U kunt dan terecht voor vragen over wonen, werk en inkomen, opvoeding en onderwijs, zorg en welzijn en over alles waar u hulp bij nodig hebt. Adres: Kol. Verveerstraat 74 Naarden.