Licht wisselvallig, wat minder koel

Een gebied van hoge luchtdruk ligt bij de Britse Eilanden. Met een noordelijke stroming is het koel. Het hogedrukgebied trekt langzaam zuidoostwaarts. Daardoor gaat de wind draaien en komt vanaf donderdag uit zuidwest tot west. De temperatuur stijgt licht, maar het wordt dan tevens wisselvalliger met een iets toenemende neerslagkans bij gematigde temperaturen.

Donderdag en vrijdag

De nacht naar donderdag verloopt fris met een minimum van rond 8 graden. Overdag neemt de bewolking langzaam toe, met later kans op regen. De wind draait van noord naar zuidwest en is matig van kracht. Het wordt 20 graden. Vrijdag verloopt droog en het klaart geleidelijk op. Er zijn enkele perioden met zon. Bij een matige zuidwestenwind wordt het 21 graden.

Het weekeinde

Voor het weekeinde wordt licht wisselvallig weer verwacht. Er is een mix van bewolking en soms ook perioden met zon, met name zondag. Vooral zaterdag is er kans op enkele buien. Ook zondag kan er nog een bui vallen. De matige, op zaterdag soms vrij krachtige wind waait uit zuidwest tot west. In het weekend ligt de maximumtemperatuur rond de 20 graden.

Weetje

Deze week is het met name dinsdag en woensdag koel met een maximum onder de 20 graden. Het is de bekende junikoelte, die een deel van de junimaand kenmerkt. Soms duurt het enkele dagen, soms ook langer. Het staat ook bekend als schaapscheerderskou. De schapen werden dan geschoren om te voorkomen dat de huid van de dieren aan felle zon werd blootgesteld.