De burgemeester is niet meer welkom in Speelpark Oud Valkeveen.
De burgemeester is niet meer welkom in Speelpark Oud Valkeveen. Foto: Bob Awick

Geharrewar tussen gemeente en Speelpark Oud Valkeveen houdt aan

Moddergooien, dreigen met rechtszaken. De relatie tussen de gemeente en Speelpark Oud Valkeveen is al tijden verstoord. Of het nog goedkomt, valt te betwijfelen.

GOOISE MEREN Eerst was er het gedoe rond de vermakelijkhedenretributie, nu gaat het om het verlenen voor een vergunning voor een attractie en het nemen van enkele verkeersmaatregelen: het geharrewar tussen de gemeente en Speelpark Oud Valkeveen houdt maar aan.

Speelpark Oud Valkeveen heeft plannen om nieuwe attracties te plaatsen waarvoor vergunningen aangevraagd moeten worden. Dat loopt niet voor alle attracties even soepel, kort gezegd omdat niet alles zomaar neergezet mag worden. Het gaat om grote attracties waardoor het speelpark meer een attractiepark wordt.

Het gebekvecht heeft tot gevolg dat de eigenaar van Speelpark Oud Valkeveen het kersverse gemeentebestuur heeft verboden om over de vloer te komen. "Dat is me nog nooit gebeurd", reageert burgemeester Han ter Heegde in het tweewekelijkse gesprek met deze krant op GooiTV. "Het is een harde maatregel, maar het is zijn recht. Hij is de eigenaar. Als dat zijn methode is dan is dat zo. Maar ik hoop van harte dat ik binnenkort weer met mijn kleinkinderen binnen mag komen."

De gemeente en Speelpark Oud Valkeveen gaan snel om tafel om de lucht te klaren. "We hopen van harte dat dat goedkomt. De eigenaar van het speelpark is een creatieve ondernemer die leuke dingen doet, maar als gemeente moeten we ook denken aan de omwonenden. De belangen verschillen natuurlijk. We hopen nader tot elkaar te komen."

Ondernemer woest

Maar óf het ook goed gaat komen, valt nog te bezien. De woorden van de burgemeester hebben ondertussen kwaad bloed gezet bij speelparkondernemer Michael van de Kuit. Volgens hem wordt Oud Valkeveen gepest door de gemeente. De ondernemers doelt onder meer op het verlenen van vergunningen. Dat ging volgens hem voor al het gedoe rond de vermakelijkhedenretributie altijd zonder problemen, en nu niet.

'Oud Valkeveen wordt gepest door de gemeente'

Daar komen alle verkeerszaken nog eens bovenop. De gemeente wil met de verkeersdrukte aan de slag omdat buurtbewoners overlast zouden ervaren. Het gaat onder meer om de vele geparkeerde auto's. Van de Kuit: "Oud Valkeveen pleit al vele jaren om een overloopparkeerterrein aan te leggen. We willen daar zelf de kosten voordragen. Er is maar één probleem: de gemeente moet nog een vergunning afgeven."

Ook het aanstellen van wethouder Jan Franx als wijkwethouder rond Oud Valkeveen stuit Van de Kuit tegen de borst. Franx was als wethouder nota bene verantwoordelijk voor de vermakelijkhedenretributie. "We willen een andere wijkwethouder. Dat Franx uit Enkhuizen opeens wijkwethouder wordt begrijp ik heel goed, maar daar gaan wij niet in mee", aldus Van de Kuit.

Weer een rechtszaak

Van de Kuit dreigt na de nieuwe ontwikkelingen wederom met een rechtszaak. "Omdat ik oprecht van mening ben dat een aantal lieden binnen de gemeente Gooise Meren Oud Valkeveen treitert", zegt Van de Kuit. "Kinderen mogen niet pesten, maar volwassenen al helemaal niet."

Het hele gesprek met de burgemeester van afgelopen week bekijken? Dat kan op www.bussumsnieuws.nl en op naardernieuws.nl.