Groot aantal extra laadpalen voor auto's

GOOISE MEREN Er worden snel 45 extra laadpalen geplaatst voor elektrische auto's. Dat meldt de gemeente. De palen komen verdeeld over heel Gooise Meren te staan.

Er worden nu zo veel laadpalen geplaatst omdat de gemeente vanwege de vele en soms moeilijke aanvragen vertraging had opgelopen. Deze achterstand wordt nu weggewerkt.

Er komen 26 laadpalen in Bussum, 11 in Naarden, 4 in Muiden en nog eens 4 in Muiderberg. De gemeente heeft de locaties voor de palen al bepaald.

Duurzamere gemeente

Met het plaatsen van de laadpalen bouwt Gooise Meren mee aan een netwerk van openbare laadpalen. De gemeente werkt daarmee aan duurzaamheid: elektrische auto's hebben volgens de gemeente de toekomst omdat ze schoon, stil en zuinig zijn.


Paspoort en ID-kaart laten bezorgen

GOOISE MEREN De inwoners van Bussum en Naarden kunnen vanaf donderdag 1 februari hun paspoort of ID-kaart voor 10 euro laten bezorgen waar en wanneer het uitkomt.

Het bezorgen kan ook 's avonds en in het weekend. Wil je twee of meer documenten op hetzelfde adres dan kost dat in totaal 14,95 euro. De gemeente biedt deze service een jaar lang aan als proef. "Een paspoort en identiteitsbewijs zijn waardedocumenten", aldus de gemeente. "Daar gaan we zorgvuldig mee om en daarom wordt de bezorging van de documenten gedaan door AMP Groep, een bedrijf dat veel ervaring heeft met de bezorging van dergelijke documenten en voldoet aan alle daarvoor geldende kwaliteitseisen."
Ook is een onlineaanvraag van een paspoort of ID-kaart mogelijk. "Dat scheelt veel handelingen aan de balie. Inwoners die online hun aanvraag doen, kunnen zonder afspraak terecht bij de snelbalie om de aanvraag af te ronden. Alleen een vingerafdruk, handtekening en pasfoto zijn dan nog nodig."
Voor meer informatie over de bezorging kijk op gooisemeren.nl/thuisbezorgen of op gooisemeren.nl/paspoort-en-identiteitskaartampgroep.nl.