Afbeelding
Foto: Picasa

Een uitgelezen boek

Histoire du Verre - l'Antiquité

Deze vaas uit de 15e eeuw vóór Christus, 8 cm hoog, is geen ceramiek, maar geëmailleerd glas en werd in Egypte gevonden.

Het één van de honderden afbeeldingen in kleur (vaak op ware grootte), die in dit boek staan en beschreven worden. Glazen gebruiks- , sier- of cultvoorwerpen op verschillende manieren gevormd en versierd en zowel in West-Europa als in het nabije Oosten gevonden. Daaronder zijn parfumflesjes van Egyptische koningin Hatchepsout die in de tombe zijn aangetroffen, 3500 jaar oud! Nu zijn al die antieke glazen voorwerpen in musea of in particulier bezit. Het prachtige Franstalig boek gaat over pré-romeins en romeins glaswerk. Aparte hoofdstukken zijn gewijd aan opschriften/inscripties en aan restauraties van antiek glazen. De schrijfster van het boek is Florence Slitine (1948). Een lexicon, een lijst met musea en een literatuurlijst sluiten het gebonden boek met omslag van 173 bladzijden af. Het werd in 2005 door Massin-Paris uitgegeven.

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar is te koop voor 24 Euro. Mail of bel Oosterom: oosteromnc@gmail.com of T 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretanië.