Krijgt Oud Valkeveen toch haar zin?

GOOISE MEREN Gaat de gemeenteraad overstag met een oplossing om speelpark Oud Valkeveen tevreden (en dus open) te houden? Het is afwachten hoe de raad op 14 februari hierover stemt. Duidelijk is dat eigenaar Michael van de Kuit van Oud Valkeveen alles inzet om zijn zin te krijgen. Hij wil de prettax van tafel, anders blijft het park dicht.

De commotie die de aangekondigde sluiting met zich meebracht kon waarschijnlijk niemand vermoeden. Maar Oud Valkeveen laat de invoering van de retributie niet zomaar over haar kant gaan. Er wordt campagne gevoerd om het park open te houden en er zijn vergaande plannen om een eigen politieke partij op te richten.

Het is overigens niet de gemeente die het park heeft gesloten, dat is het besluit van Oud Valkeveen zelf. Wel is het aan de raad om de tax in te voeren. Dat besluit viel eerder al, maar afgelopen week wilden diverse partijen hier nog eens op terugkomen. Die bespreking werd echter uitgesteld omdat de wethouder niet aanwezig was. D66 ziet graag dat de taks wordt geschrapt. Het CDA heeft een ander plannetje bedacht om Oud Valkeveen én het Muiderslot op een andere manier maatschappelijk bij te laten dragen aan de gemeente. Het zou dus zomaar kunnen dat het speelpark alsnog haar zin krijg en geen extra geld hoeft te betalen.

9