Gooise Meren populair bij inbrekers

GOOISE MEREN Noord-Holland behoort tot de top 3 van de onveiligste provincies van Nederland, blijkt uit onderzoek van onlinewinkelcentrum beslist.nl. En binnen Noord-Holland is het Gooi de populairste plek voor inbrekers.

Laren heeft de meeste woninginbraken. Per 1.000 inwoners waren hier maar liefst zeven personen de dupe van een woninginbraak. Laren wordt gevolgd door Blaricum, waar per 1.000 inwoners 6,2 slachtoffer waren van een woninginbraak.

Op de derde plaats staat Gooise Meren met een inbraakcijfer van 5,2. De meeste inbrekers komen binnen via de achterdeur, gevolgd door de voordeur of via een raam op de benedenverdieping.

Provincie

Per 1.000 inwoners zijn er in Noord-Holland 3,6 woninginbraken gemeld. Noord-Holland wordt gevolgd door de provincies Utrecht en Limburg. Beide provincies hebben een inbraakcijfer van 3,5.
De meeste inbraken per 1.000 inwoners kwamen uit Flevoland: 3,9 geregistreerde inbraken per 1.000 inwoners. De minste woninginbraken vonden plaats in Zeeland.


Van de lezers

Ook reageren op het nieuws? Mail naar redactie@bussumsnieuws.nl.

"Peter is dood!..." Een jongetje van tien jaar riep het tegen zijn moeder. Niemand hoefde te vragen welke Peter, want Peter Kuijer van de Attent-supermarkt aan de H.K. Onnesweg kende echt iedereen.

Gezien en gehoord

Iedereen die binnenkwam, voelde zich gezien en gehoord. Ouderen hielp hij met tillen en als kleintjes stiekem wat snoepjes pikten, deed hij alsof hij het niet gezien had. Het nieuws van zijn overlijden kwam voor velen als een verrassing.

Vlag halfstok

Buren gingen massaal naar de winkel om daar het condoleanceregister te tekenen. De hele buurt hing de vlag halfstok. Een Attent zonder een attente Peter is geen Attent meer! Helaas voor iedereen die in de buurt van de Attent woont, is er een einde gekomen aan het tijdperk Peter.

W.E. van Muijden, Bussum