Peter Kuijer en Albertine van Vliet heffen het glas.
Peter Kuijer en Albertine van Vliet heffen het glas. Foto: Bob Awick

'Supermarktheld' Peter Kuijer werd slechts 58 jaar oud

BUSSUM Voor velen geheel onverwachts is vorige week supermarktmanager Peter Kuijer van de Attent-supermarkt aan de H.K. Onnesweg overleden. Buren, collega's en andere bekenden reageerden erg geschrokken.

door Sjoerd Stoop

Peter Kuijer was al geruime tijd ernstig ziek, maar op eigen verzoek wist alleen zijn familie daarvan af. De Bussumer bleef dan ook tot op het laatst doorwerken.

Personeel, buren aan de straat; niemand zag het aankomen

Het nieuws van zijn overlijden komt dan ook voor velen als een totale verrassing. "Het personeel reageert erg geschrokken, maar ook de buren hadden het totaal niet zien aankomen."

"Het is natuurlijk heel erg triest, maar we merken wel dat Peter een graaggeziene gast was. We krijgen ontzettend veel steun van alle kanten", vertelt een broer van Peter.

Medaille

Peter Kuijer kreeg twee jaar geleden nog landelijke media-aandacht toen hij door toenmalig burgemeester Albertine van Vliet namens de gemeente Bussum een heldenmedaille kreeg opgespeld.
De Bussumse 'supermarktheld' kreeg deze medaille omdat hij anderhalf jaar eerder op een zaterdagochtend een overvaller verjoeg om zo zijn personeel te beschermen. De overval van toen was niet de eerste. Mede door veel steun van de buurt bleef de supermarkt gewoon open.