Mohamed Kadraoui was verrast door de onderscheiding.
Mohamed Kadraoui was verrast door de onderscheiding. Foto: Bob Awick

Mohamed Kadraoui van St. Vitus basisschool is 'Conciërge van het Jaar'

Mohamed werd voor de onderscheiding aangemeld door zowel leerlingen, ouders en collega's. Hij wordt door iedereen als grote steun ervaren.

BUSSUM Mohamed Kadraoui, conciërge op de St. Vitus basisschool, werd vrijdag uitgeroepen tot 'Conciërge van het Jaar 2018' in Gooise Meren. De leerlingen, leraren en ouders hadden Kadraoui genomineerd voor deze onderscheiding.

Wethouder Hendrik Boland sprak hem toe in het bijzijn van leerlingen, ouders en collega's en gaf aan onder de indruk te zijn van de ontroerende manier waarop iedereen heeft bijgedragen aan zijn nominatie. Ook werd Mohamed Kadraoui in het zonnetje gezet met een bos bloemen, beker en het juryrapport.

Leerlingen vinden meneer Mohamed behulpzaam

Wethouder Boland vertelde tijdens zijn speech wat een ouder had gezegd over conciërge Kadraoui. "Hij vangt de jongste kleuters op tijdens de eerste schooldagen. De eerste dag in de kleuterklas zat mijn dochter huilend in de toiletten omdat ze niet meer wist waar haar klas was. Meneer Mohammed vond haar en bracht haar naar de klas. Sindsdien kan hij niet meer stuk bij ons."

Verrast

Mohamed Kadraoui was verrast en trots, want hij had geen idee dat hij deze onderscheiding zou krijgen. "Ik ben er echt heel blij mee en vooral omdat de leerlingen, ouders en docenten zo positief over mij denken. Dat geeft mij een goed gevoel." Leerlingen uit groep 6 vinden meneer Mohammed behulpzaam: hij repareert alles wat kapot is, zoals fietsverlichting zodat de leerlingen veilig van en naar school komen, zorgt altijd voor nieuwe sponsballen, lost dingen op en dan vooral bij ruzie op de speelplaats, blijft altijd rustig, legt dingen goed uit en is vriendelijk, grappig en lief.

Heel positief

Ook de collega's praten heel positief over Kadraoui. "Elke ochtend komt hij in de klas om kinderen af te melden en/of te vragen of alle kinderen er zijn. Hij belt de ouders dan eventueel op om te vragen wat er aan de hand is. Hierdoor kennen de kinderen hem allemaal omdat we elke ochtend 'Goedemorgen, meneer Mohamed' roepen."

D66 organiseerde al in diverse gemeenten deze verkiezing, en nu voor het eerst in Gooise Meren. "Conciërges vervullen een onmisbare taak op scholen en zorgen ervoor dat leerlingen zich kunnen ontwikkelen in een veilige omgeving", aldus D66.

'Ik ben blij dat iedereen zo positief over mij denkt'

"Het is van groot belang dat een conciërge zichtbaar en benaderbaar is. De conciërge is de smeerolie van een school, die zorgt dat de dagelijkse gang van zaken soepel verloopt."
De jury, bestaande uit Hendrik Boland, Laura van Harmelen, kandidaat-raadslid D66 Gooise Meren, en Jan Zonneveld, bestuur D66 Gooise Meren, heeft uit diverse kandidaten uit alle vier de kernen gekozen voor Mohamed Kadraoui.