Van de lezers

Ook reageren op het nieuws? Mail naar redactie@naardernieuws.nl.

Historie kerktoren
Veel kerktorens zijn vroeger gebruikt om de vijand te kunnen zien aankomen. Ook de kerktoren in de Vesting. Een torenwachter kon vanaf de toren in de Amersfoortsestraatweg en op het schootsveld van Naarden in Bussum in het verlengde daarvan de vijand al zien aankomen.

Toen mijn kinderen nog jong waren en we terugkwamen van vakantie hoorde je op de achterbank al als ze de toren zagen 'we zijn weer thuis' en met mij zijn er nog veel oud-Naardernezen die dit herkennen en het zelf ook voelen.

Nu zie je als je goed kijkt alleen nog de torenspits. Heb wethouder Marleen Sanderse gevraagd deze historie weer in het zicht te laten brengen. Het valt echter vaak niet mee vooral nieuwe inwoners te overtuigen dat het soms noodzakelijk is deze wildgroei te verwijderen. Want met mij zijn er inmiddels heel veel Nederlanders, en ook in Naarden, die voor elke te verwijderen boom willen weten of het wel echt noodzakelijk is.

Hoop dat de wethouder de toren nog voor haar afscheid weer in beeld weet te krijgen. Dan krijgt ze van mij een taart met in het midden een kers met een pit, want zo ervaar ik de toren met de prachtige kerk in het centrum van Vesting Naarden. Met de pit in de kers wil ik aangeven dat met zo veel pit haar dit wel gaat lukken.

Jan Weerdenburg, Naarden