Oud Valkeveen vreest extra kosten

NAARDEN Gewoon lekker spelen voor nog geen tientje. Speelpark Oud Valkeveen hoopt van harte dat deze slogan volgend seizoen nog gehanteerd kan worden. Maar ze vrezen het gemeentebestuur, dat het plan heeft om vermakelijkheidsretributie te gaan heffen, een soort belasting voor toeristische attracties. Dat komt het speelpark duur te staan.

Als de belasting wordt doorgevoerd zou dat betekenen dat het speelpark twee ton per jaar moet afdragen. "We hebben het gevoel dat de gemeente een gat in de begroting moet dichten en daarom bij ons terechtkomt. En dat terwijl ze de afgelopen jaren amper aandacht voor ons hadden", betoogt een woordvoerder. Het speelpark voelt zich een melkkoe.

De gevreesde extra kosten zou het speelpark op haar beurt weer moeten oplossen door de entreekaarten duurder te maken. En dat probeert het koste wat kost te voorkomen. "Het zou betekenen dat de entreekaartjes een euro duurder worden ongeveer. Dat lijkt misschien niet heel veel, maar we zijn een speelpark dat toegankelijk is voor iedereen. En vooral ook voor mensen met een kleine portemonnee. Voor deze mensen is tien euro al heel veel geld. Alles wat daarbovenop komt zorgt er misschien wel voor dat ze niet meer komen."

Het speelpark probeert de gemeenteraad de komende weken ervan te overtuigen om de extra belasting te schrappen.