Een afvaardiging van het bestuur.
Een afvaardiging van het bestuur. Foto: Yvette de Vries

Buurtplatform: 'Belangen van beide wijken bundelen'

NAARDEN Het Buurtplatform RemCom grijpt Nationale Burendag van 23 september aan om een aantal actieplannen te ontvouwen en nog meer bewoners enthousiast te krijgen om zich in te zetten voor hun buurtje.

Sandra Pouw, secretaris van het Buurtplatform voor het Rembrandtpark en Componistenkwartier, vertelt over de ambitie van het Buurtplatform. "We willen uitgroeien tot een actief buurtplatform dat de belangen van de inwoners van beide wijken bundelt." Belangrijk daarbij is dat de leefbaarheid en veiligheid in de beide wijken nog verder verbetert. Vorig jaar werd in april al door een buurtbewoonster een ludieke actie georganiseerd om de dertigkilometerzone nog maar eens bij de automobilisten onder de aandacht te brengen. De twee wijken bleken, volgens eigen onderzoek van een bewoner, flink wat last te hebben van sluipverkeer dat de snelheidslimiet aan haar laars lapte. Maar ook bewoners uit de wijk zelf trapten het gaspedaal nog weleens te hard in.

Actiejaarkalender

Het bestuur heeft als voorbereiding op de bijeenkomst van zaterdag een lijst samengesteld met daarop allerlei plannen en wil die graag met de buurtbewoners bespreken. Op deze zogenaamde actiejaarkalender staat onder meer een idee voor een pop-uprestaurant, maar er ligt ook een ambitie om de wijk nog verder te verduurzamen. Ook aandacht voor buurpreventie staat op de agenda. Op de dag zelf kunnen er natuurlijk ook nog allerlei ideeën worden aangedragen, laat Sandra weten. "We zijn bijvoorbeeld ook benieuwd of er ook behoefte is aan een Facebookpagina."

Een fontein in het meertje?

Een van de plannen van een buurtbewoner, een fontein in het Meertje van Vlek, is zelfs al te bewonderen. Die heeft in het verleden ook wat extra sjeu gegeven aan het meertje en het zou zelfs de waterkwaliteit ten goede komen. Behalve dat er serieuze zaken besproken worden, zoals de Buurt Buddy, kan er ook gezellig bijgepraat worden. De jongste bewonertjes van de wijken kunnen zich ondertussen vermaken met een kleurplaat.

De bijeenkomst vindt tussen 10.00 en 16.00 uur plaats in het ontmoetingscafé van De Adelaars.