Achttien klassieke rijtuigen kwamen aan in Naarden.
Achttien klassieke rijtuigen kwamen aan in Naarden. Foto: Bastiaan Miché

Prachtige tocht richting Vesting

NAARDEN Inmiddels een traditie op de eerste zondag van maart in Naarden en omstreken: de jaarlijkse Vestingrit van Hoofdstad Aanspanning. Dit keer reden achttien klassieke rijtuigen met stijlvol geklede koetsiers en passagiers van Muiden richting Naarden en weer terug.

"Het was prachtig", kijkt secretaris Henk Nagel terug. De Weesper dierenarts, die tevens de ruim 31 kilometer lange rit had uitgezet, kreeg van de deelnemers te horen dat zij blij waren met de route en natuurlijk genoot men ook van de regio en het mooie weer. Problemen met het wegverkeer tijdens de tocht waren er dit keer niet, ook niet met wielrenners. Dat waren er - ook dankzij het mooie weer - weliswaar veel, maar tot gevaarlijke situaties op de weg leidde dat niet. En dat is wel eens anders geweest, lacht Nagel.

Het accent van de Vestingrit van de Hoofdstad Aanspanning lag dit jaar op bedrijfswagens, boerenwagens en dergelijke. Startpunt was het inspanterrein aan de Naardervaart in Muiderberg. Vanaf daar reden de rijtuigen naar Muiden, vervolgens langs de Vecht naar Weesp, langs de Vecht en de Naardermeer naar Naarden en dan weer terug naar het inspanterrein.

In Naarden werden de deelnemers gastvrij ontvangen in het kader van het evenement De Vesting Ontvangt. In en rond de Marktstraat was er voor jong en oud live muziek, terrassen, hapjes, drankjes.