Zicht op de geplande nieuwbouw vanuit de Gansoordstraat.
Zicht op de geplande nieuwbouw vanuit de Gansoordstraat. Artist impressions: Gemeente Gooise Meren

Positieve reacties op plannen stadskantoor

NAARDEN - Initiatiefnemer kees van Uuden die betrokken is bij de plannen voor het nieuwe stadskantoor laat weten dat hij 'alleen maar positieve reacties heeft gekregen'. Hij kan er kort over zijn: "Mensen vinden het fijn dat dit gebouwd gaat worden."

Hij vertelt verder dat het plan genaamd 'Hart van Naarden' echt voor Naarden moest worden: "Een gemĂȘleerde mix van wonen waardoor er meer levendigheid ontstaat."

In het plan blijft alleen de entree van het stadskantoor, met het kunstwerk van Eppo Doeve, behouden. Een van de initiatiefnemers van deze club, Naarder Kees van Uuden, vertelt dat dat een bewuste keuze is."Het is een stuk geschiedenis van de stad, het heeft er 35 jaar gestaan en zo kan ook het grote kunstwerk van Eppo Doeve behouden worden.

Een andere Vestingbewoner die in de commissie vertelt dat het plan van Hart van Naarden er met kop en schouders bovenuit stak. Op het laatst waren er nog twee plannen over van alle inzendingen. In het 'concurrerende plan' waren veel minder parkeerplaatsen gepland en zouden er voornamelijk grote woningen komen.

Diversiteit

Ook volgens een woordvoerder van de gemeente kan het plan op een groot draagvlak van de inwoners rekenen. Die waren vertegenwoordigd in een commissie die de ingediende plannen mocht beoordelen. Vooral de diversiteit van de woningen, appartementen voor 'starters' vanaf 250.000 euro en eengezinswoningen tot wel 1.000.000 euro viel volgens de woordvoerder bij de commissie in de smaak.

Volgens planning gaan de werkzaamheden in de tweede helft van 2018 van start. In het huidige bestemmingsplan staat al een optie om op de plek van het stadskantoor woningen te bouwen en ook de toegestane nokhoogte van 10,5 meter wordt gehanteerd.

Na flink wat sloop- en bouwwerkzaamheden moeten er uiteindelijk 23 wooneenheden komen en 44 ondergrondse parkeerplaatsen. Op de artist impressions is te zien hoe het uiteindelijk gaat worden.

De bestaande entree blijft gehandhaafd.
De nieuwe gevels in de Raadhuisstraat.
De bestaande situatie in de Gansoordstraat.