Deze chauffeur had te veel gedronken.
Deze chauffeur had te veel gedronken. Foto: Bastiaan Miché

Bezopen bestuurder rijdt zijn vrachtwagen in de prak

NAARDEN - Knipperende lichten, matrixborden met daarop 50 kilometer per uur en rode kruisen ten spijt: een Poolse vrachtwagenchauffeur zag het in de nacht van zaterdag op zondag niet zo helder meer. Hij bleek zeven keer het toegestane alocholpromillage tot zich genomen te hebben. De bezopen chauffeur ramde hierdoor op de A1 een pijlwagen.

Wonder boven wonder raakte niemand gewond bij het ongeval. De plaats van locatie was de snelweg in de richting van Amsterdam, ter hoogte van Naarden.

Pijlwagen meegesleurd, in afzetting waren mensen aan het werk

Vanwege wegwerkzaamheden waren meerdere rijstroken afgesloten. Dit werd duidelijk aangegeven volgens de politie. "Iedereen weet hoe je daarmee om moet gaan, zeker als je beroepschauffeur bent. Tenzij je deze chauffeur bent"," aldus de politie op Facebook. In de afzetting waren gewoon mensen aan het werk. De pijlwagen werd door de chauffeur in volle vaart geraakt en na de klap 100 meter meegesleurd. De vrachtwagen reed hierna nog zo'n 600 meter door. De weg lag bezaaid met brokstukken.

De Poolse chauffeur van de vrachtwagen bleek ladderzat. Hij werd voor controle en een bloedproef per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Opmerkelijk genoeg verklaarde de Pool zelf niets fout gedaan te hebben. Zo vertelde hij aan de politie dat hij de matrixborden met 50 km/h alsmede de rode kruisen niet gezien had.
Ook had de chauffeur volgens eigen zeggen niets gedronken; de apparatuur van de politie gaf echter wat anders aan.