Een officieel momentje met wethouder Boland.
Een officieel momentje met wethouder Boland. Foto: Bob Awick

Koningsdag: vrijmarkt, spelletjes, dansen, muziek en een braderie

NAARDEN - Met een oorverdovende knal van het kanon gaf wethouder Boland het startsein voor de festiviteiten in Naarden. De vrijmarkt voor de jongste bewoners van de stad was druk bezet, er klonk muziek vanaf drie podia en de dansers van Jelly Jam Dance zorgden voor een mooi optreden en een goede sfeer.

Een aantal kinderen op de vrijmarkt had flink zijn best gedaan. Er waren originele en leuke initiatieven zoals knakworsten hakken en wafels bakken. Een aantal van hen sleepte een prijs voor het leukste idee, waar ook zichtbaar veel moeite in was gestoken, in de wacht. Het optreden van Jelly Jam Dance trok zoals altijd flink wat bekijks.

Drie podia
Muziek was er op een aantal plekken, met verschillende stijlen. Zo was er muziek in de Marktstraat, op het Ruijsdaelplein stond een poppodium en in de Cattenhagestraat was flink uitgepakt met een groot discofeest.

Het feestgedruis ging buiten door tot aan het begin van de avond. Daarna werd er nog doorgefeest binnenshuis en in de lokale horeca.

Extra aandacht voor veiligheid
Volgens het organisatiecomité is alles rustig en in een goede sfeer verlopen. Voor het eerst was er ook een Rode Kruis-post en dat werkte prima, volgens een woordvoerder van het comité. Er waren geen opvallende zaken. "We merken wel dat er een zwaardere druk op ons komt te liggen in het verband met de veiligheid en het voorkomen van calamiteiten en incidenten." Maar dat mocht de pret niet drukken.

Ook muziek ontbreekt niet op Koningsdag.
In de straten veel publiek op de been.
Drukte op de vrijmarkt.