Zin in vrijwilligerswerk? Meld je bij Monique of Niels.
Zin in vrijwilligerswerk? Meld je bij Monique of Niels. Foto: Bob Awick

Project 'De Vesting zoekt Vrijwilligers' werft vanuit VVV

NAARDEN - "We horen vaak mensen zeggen: Ik wil wel wat doen, maar ik wil me niet te veel vastleggen." Met het nieuwe project 'De Vesting zoekt vrijwilligers' Hopen Monique Elsen en Niels Udo in dit gat te springen om vrijwilligers te begeleiding naar een uitdagende klus die past bij de persoon.

Monique verdiende zelf haar sporen als vrijwilliger bij het Vestingmuseum en Niels Udo zet zich onder andere in voor de VVV. "Omdat praktisch alle culturele en toeristische instellingen in Naarden-Vesting in dezelfde vijver van vrijwilligers vissen, willen we onze krachten bundelen en nu gezamenlijk op zoek gaan. Zo zoeken we bijvoorbeeld stadsgidsen, torenbeklimmers, suppoosten, schippers, rondleiders voor het stadhuis en mensen die om het jaar willen meewerken aan het Fotofestival."
Het duo werkt ook samen met de vrijwilligerscentrales. "Ze zijn enthousiast en werken zeker mee. Wij zoeken mensen die willen helpen bij activiteiten in Naarden, maar daarvoor hoef je dus niet per se in Naarden te wonen."
Monique en Niels staan dus klaar in de VVV om nieuwe vrijwilligers te leren kennen. "We willen met hun bespreken waar hun voorkeur naar uitgaat en wat hun talenten zijn. Daarna komen ze in ons 'systeem' en daarna gaan we langs bij de aanbieders zoals de Grote Kerk, de musea en het stadhuis. Samen zullen we dit coördineren."
Geïnteresseerden kunnen langskomen bij de VVV in de Utrechtse Poort of mail: contact@infonaarden.nl.