Foto: Bob Awick
Foto: Bob Awick Foto: Bob Awick

'Allemaal vrolijke kinderen'

NAARDEN - Ruim 80 kinderen hebben zaterdag meegedaan aan de jaarlijkse palmpasenoptocht door Naarden-Vesting.

Om half drie vertrokken ze met de versierde stokken vanaf de Rehobothschool door de Westwalstraat richting de Marktstraat om uiteindelijk via de Cattenhagestraat weer terug te keren.
De route is sinds vorig jaar wat ingekort omdat een heel rondje Vesting voor de jonge deelnemertjes, ze zijn tussen de vier en zeven jaar, toch best wel pittig is. De tocht wordt al jarenlang door de Stichting Burgerzin georganiseerd.

Aleid Hamelink, voorzitter van de stichting, vertelt enthousiast dat het een geweldige middag was. "Weer allemaal vrolijke kinderen, wat willen we nog meer."

Een aantal had ook flink zijn best gedaan om de palmpasenstok echt een 'palmpasentintje' mee te geven. Hamelink denkt wel een beetje met weemoed terug aan de jaren dat bijna ieder kindje met een dergelijk exemplaar meeliep. "Die ouderwetse zie je niet meer zo veel. We hebben al geprobeerd om de Naardense scholen er meer bij te betrekken, maar die hebben al een vol programma en dat begrijp ik ook wel."
Ook de poppenkast na afloop was weer een groot succes. "Als de kinderen dan stil zijn en wat lekkers te eten en te drinken krijgen, dan weet je dat ze genieten."