Het project is nog niet klaar, maar kostte al veel geld en tijd.
Het project is nog niet klaar, maar kostte al veel geld en tijd. Foto: Bob Awick

Alle betrokkenen maakten fouten bij renovatie brug

NAARDEN - Alle betrokkenen hebben schuld aan het debacle van de brug over de Oud Blaricummerweg. En haast alles wat maar fout kon gaan, bleek ook fout te gaan. Dat concludeert de gemeente na het externe onderzoek naar het proces rond het renoveren van de monumentale brug.

De aannemer van de brug had het hele project beter kunnen aanpakken, maar ook de gemeente zelf en de Antea Group die de bouw begeleidde, hadden hun werk beter kunnen doen. Volgens de onderzoekers was de aannemer te stug met communiceren. De gemeente had daarnaast alle zaken een stuk scherper moeten controleren en had zich strenger moeten opstellen tegen de andere betrokkenen. Daarnaast heeft de gemeente te slecht verslag gedaan van alles wat er omtrent de bouw werd gedaan, besloten en afgesproken. De onderzoekers stellen daarnaast dat de Antea Group ook enkele afspraken heeft geschonden.
Wethouder Jan Franx kon donderdag nog geen conclusies aan het onderzoek verbinden. "Het zou best kunnen dat we nog stappen gaan ondernemen tegen de Antea Group, maar om daar nu wat over te zeggen is nog te vroeg", aldus de wethouder.
Het onderzoeksrapport geeft de gemeente wel een hele reeks aan verbeterpunten, onder meer over de manier van aanbesteden van dergelijke projecten.
De monumentale brug over de Oud Blaricummerweg moet nog steeds gerenoveerd worden. Het hele project start nu weer van voren af aan.