Vier bomen werden gekapt.
Vier bomen werden gekapt. Foto: Yvette de Vries

Bomenkap is startsein bouwplannen Stork-terrein

NAARDEN - Eindelijk is het dan zover. De voorbereidingen voor de bouwplannen op het Stork-terrein zijn deze week gestart. Eerste wapenfeit is het kappen van een aantal bomen op een klein deel van de grond en het verwijderen van ander groen. Daarna is de nieuwbouw van de Godelindeschool aan de beurt.

De nieuwbouw van de Godelinde wordt aangebouwd aan het huidige onderkomen van de basisschool. Daarmee krijgt de school uitbreiding richting de Amersfoortsestraatweg.

Als alles volgens planning verloopt is dat deel van het plan voor de start van het schooljaar 2018/2019 gereed en is de huisvesting voor de leerlingen, die nu nog verspreid over twee locaties in Naarden les krijgen, gereed.

Wellantcollege
Het pand van de andere school op het terrein, het Wellantcollege, gaat zodra de nieuwbouw klaar is tegen de vlakte. Deze nieuwbouw komt pal naast de ventweg te liggen, daar waar nu het oude Stork-gebouw nog staat. De bouw daarvan staat volgens de gemeente gepland voor begin volgend jaar en zal zeker een jaar in beslag nemen.

Na jaren van geharrewar gaat er eindelijk gebouwd worden

Op de plek van het huidige Wellantcollege komen dan de 41 geplande nieuwe woningen in opdracht van woningcorporatie De Alliantie, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. De verwachting is dat de eerste palen daarvoor niet voor de zomer 2018 de grond in zullen gaan. Het enige pand waar niet aan getornd gaat worden is de Residence Bosch van Bredius. Dit appartementencomplex voor senioren blijft ongemoeid.

Het duurde even
Met de start van de voorbereidingen komt een einde aan flink wat geharrewar en jaren van onzekerheid en afwachten. Zo dreigde de gemeente Naarden twee jaar geleden nog te stoppen met de toekomstplannen voor dit terrein, omdat er geen akkoord bereikt kon worden tussen het Wellantcollege en de projectontwikkelaar Bongroep.

Inmiddels zijn we twee jaar verder en nadat het bestemmingsplan halverwege vorig jaar al, na eerdere goedkeuring door de Raad van State, definitief werd, kunnen de plannen dus nu gerealiseerd worden.