De award staat op dit moment nog bij Saskia (r).
De award staat op dit moment nog bij Saskia (r). Foto: Bob Awick

Veel positieve reacties op titel 'Naarder van het Jaar 2016'

NAARDEN - De positieve reacties op het winnen van de titel Naarder van het Jaar 2016 stroomden binnen bij Marlo Reeders en Saskia Simons. Ze namen de award in ontvangst namens alle vrijwilligers van de Nacht van Naarden. "We hebben echt heel veel leuke reacties gehad, op social media en persoonlijk", laat Marlo een week na de bekendmaking in het NaarderNieuws weten.

door Yvette de Vries

Marlo, in het dagelijks leven directeur van de Grote Kerk Naarden, vertelt dat ze niet alleen veel reacties kreeg van Naarders maar ook ver buiten de gemeentegrenzen was het nieuws, via LinkedIn en Facebook, doorgedrongen. Zo kwamen er felicitaties vanuit de erfgoedwereld, van de Pieterskerk in Leiden en van een oud-wethouder van Naarden.

'Saskia kon nauwelijks nog over de Marktstraat in de Vesting lopen'

Marlo: "Ik was die week vrij en had een druk programma met etentjes en zo en zat dus een beetje ondergedoken. Saskia vertelde me dat ze nauwelijks nog over de Marktstraat in de Vesting kon lopen." Ook veel vrijwilligers van de Nacht van Naarden waren in hun sas met de erkenning voor het culturele evenement en reageerden ook direct op social media na de bekendmaking.

De reacties waren hartverwarmend vindt Marlo. Beide dames ervaren het ook als een steuntje in de rug voor de Nacht van Naarden en in het bijzonder voor cultuur in het algemeen. "Door al die reacties komt het beeld naar voren dat cultuur er nog echt toe doet. Het is een van de slagaarders van de samenleving." Het is de bedoeling dat de award gaat rouleren tussen de beide dames en de musea die onderdeel waren van de Nacht van Naarden. Momenteel staat hij bij Saskia in huis. "Saskia zit vast nog te kijken naar de trofee, maar graag wil ik hem mijn kant op", reageert Marlo lachend.

'Door al die reacties komt naar voren dat cultuur er nog echt toe doet'

Tot slot deelt ze ook nog een compliment uit aan de bedenker van de award: het NaarderNieuws. "Het is een leuk en goed initiatief van de krant. Het laat op een leuke manier de mensen achter de initiatieven zien."