Drijvende krachten Marlo Reeders en Saskia Simons nemen de award in ontvangst.
Drijvende krachten Marlo Reeders en Saskia Simons nemen de award in ontvangst. Foto: Bob Awick

Vrijwilligers Nacht van Naarden zijn de 'Naarders van het Jaar'

NAARDEN - Het NaarderNieuws roept alle vrijwilligers van de Nacht van Naarden uit tot Naarders van het Jaar 2016. Deze verkiezing met bijbehorende award is een verdienste voor al het werk en inzet van de vele vrijwilligers die de Nacht van Naarden dit jaar voor het eerst mogelijk maakten. De award werd uitgereikt aan de twee vrouwen, Marlo Reeders en Saskia Simons, die niet alleen de drijvende kracht waren achter dit evenement, maar ook aan de wieg stonden van het idee.

De vrijwilligers van de Nacht van Naarden krijgen de titel Naarders van het Jaar omdat ze veel inzet hebben getoond en het evenement ook een grote, positieve impact heeft gehad op de samenleving. De Nacht van Naarden speelt heel erg in op het wij-gevoel.

Marlo en Saskia reageren uiterst verbaasd als de award uit het niets tevoorschijn wordt getoverd. Nadat ze wat aan het idee zijn gewend maakt de verbazing al snel plaats voor trots. Ze zien de award als een mooi compliment voor de kracht van de samenwerking tussen de deelnemende culturele partijen en de vele vrijwilligers. Marlo Reeders is directeur van de Stichting Grote Kerk Naarden en Saskia Simons is verantwoordelijk voor de Stadspromotie Naarden. Ze stond jaren geleden ook aan de wieg van de Ondernemers Vereniging Naarden-Vesting. Ze onderstrepen in hun eerste reactie ook het beeld dat het juryrapport schetst dat er veel betrokkenheid was van de diverse verenigingen in Naarden en de grote inzet van de vrijwilligers.

Jury
De toekenning is tot stand gekomen via een gemelĂȘerde Naardense jury, bestaande uit notaris Dirk Doude van Troostwijk, Aleid Hamelink van Stichting Burgerzin Naarden, Jochum Jarigsma de Bussumer van het jaar 2015 en Jessica de Jong, eindredacteur van NaarderNieuws. Zij bogen zich over de drie genomineerden die door de redactie van de krant waren aangedragen. De jury was er snel uit. Unaniem werden de vrijwilligers van de Nacht van Naarden gekozen.

Lees verder op pagina 2 en 3.