Bussumer gepakt met 600 kilo cocaïne

BUSSUM Agenten hebben vorige week een 50-jarige Bussumer aangehouden na de vondst van 600 kilo cocaïne in Den Hoorn. Naast de Bussumer werden er nog twee andere mannen aangehouden.

De harddrugs ter waarde van zestien miljoen euro lagen opgeslagen in een loods. De Bussumer was daar samen met een van de andere verdachten aanwezig. De derde verdachte werd later thuis aangehouden. Ze zitten in alle beperkingen vast en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.


Is Bussum als filmdecor gewenst of niet?

BUSSUM Bussumse straten en huizen, en dan vooral rond Het Spiegel, zijn steeds meer gewild als filmdecor. Leuke reclame voor het dorp, maar ook steeds vaker een bron van overlast. Dat stelt de VVD, dat er deze week raadsvragen over stelt.

De opnames zorgen volgens de VVD met regelmaat voor overlast vanwege de vele voertuigen voor crew, catering, decor, techniek en zo verder. Enkele huizen worden veelvuldig gebruikt voor opnamen en dus hebben omwonenden keer op keer overlast. "De vrijheid om een huis ter beschikking te stellen vindt mogelijk een begrenzing daar waar de overlast voor de omgeving te zeer oploopt."
Inmiddels zijn de vragen van de VVD beantwoord. Zo blijkt dat de gemeente geen vergunningen verleent voor de opnamen, wel is er een meldingsplicht. Normaal zijn er twee filmopnames per maand, de laatste tijd wel vier. De gemeente laat weten dat er inderdaad diverse klachten zijn binnengekomen over hinder in de openbare ruimte en over geluid. De gemeente probeert overlast te beperken door richtlijnen te verstrekken en contact te hebben met de locatiemanagers. Boa's houden waar mogelijk toezicht of treden op.