Inesa Pasqual verdiende haar sporen op muzikaal gebied.
Inesa Pasqual verdiende haar sporen op muzikaal gebied.

Zangeres Inesa Pasquale uit Wit-Rusland

GOOISE MEREN Inesa woont nu ruim zes jaar in Bussum. Ze komt oorspronkelijk uit de Gomel, de tweede stad van Wit-Rusland. Daar was ze altijd al bezig met muziek en zingen. Inesa is een van de artiesten die zal optreden op het Wereldmuziekfestival 't Gooi op 2 september in Bussum.

Wat kunnen we van jouw optreden verwachten?
"Ik heb mijn sporen in de muziekbusiness al verdient. Ik ben in Wit-Rusland een bekende componiste van muziek. Ik speel geen instrumenten, maar ik heb wel met veel bekende artiesten gewerkt. Voor het optreden in Bussum zal ik verschillende muziek laten horen. Ik zing bijvoorbeeld Whitney Houston, gospel, een roma-lied en halleluja."

Hoe kom jij zo muzikaal?
"Mijn moeder is van het Roma-volk en vanuit die cultuur zijn wij altijd met muziek bezig. Ik heb zowel Oekraiens als Roma, Joods en Wit-Russisch bloed."

Waarom speel je op dit festival?
"Ik ben een Christen met een groot hart. Ik houd van delen met mensen. Zo deel ik graag mijn muziek, maar ook mijn andere talenten. Ik geef bijvoorbeeld kunstzinnige therapie en buikdansles bij Versa. Dat doe ik allemaal gratis. Ik vind dat niet alles geld moet kosten."

Wat deed je met muziek in Wit-Rusland?
"Ik heb mijn eigen album gemaakt en dat werd ook op de radio gedraaid. Ik heb veel optredens gedaan en ook video-clips gemaakt."

De twee editie van het Wereldmuziekfestival 't Gooi vindt plaats op 2 september. De locatie van het feest is het plein van de voormalige Michiel de Ruyter op de Piet Heinlaan in Bussum. Kaartjes kosten 5 euro tussen 17.00 en 19.00 uur. Wie later komt betaald 7 euro. Inclusief welkomstdrankje. Meer informatie op facebook.com/wereldmuziekfestival.