Coole tricks.
Coole tricks. Foto's: Bob Awick

Relaxed sfeertje bij BUST'EM op Park Zuid

BUSSUM Swingende muziek, coole acties en nieuwe graffiti. Afgelopen zaterdag werd het éénjarig bestaan gevierd van Park Zuid, het skatepark aan de Ceintuurbaan.

Het was een waar skatefestival, georganiseerd door de jongeren die zich vorig jaar hard hebben gemaakt voor de realisatie van het skatepark. Sam Ros was één van hen. Hij praat de middag wat aan elkaar en als het begint te regenen stelt hij voor om in de tent liedjes te gaan zingen. Hij wijst op de graffiti. "Kijk, daar gaan we vandaag ook nog mee aan de slag. De teksten die er nu staan, die willen we niet."

Positiviteit

Het festival met de naam BUST'EM moet vooral positiviteit uitstralen vindt ook Guylain Wiesehahn, die een groot deel van de organisatie op zich had genomen. "Binnen de skatecultuur is iedereen welkom." De sfeer zat er vlak na de start al goed in. Er waren twee skatecontests. Eerst mocht de jongste jeugd haar kunsten vertonen en daarna waren de vijftienplussers aan de beurt. Onder luid applaus, ook als het even misging werden ze aangemoedigd door het publiek.
Het was in de ochtend nog wat onzeker of het hele feest wel door kon gaan. Regen, en daarmee een natte baan is de nachtmerrie van iedere skater. Met een groepje vrijwilligers werd er flink gedweild om de baan op tijd droog te krijgen. De spetters die er gedurende dag nog vielen waren nauwelijks een spelbreker voor dit festijn.

Er hing een relaxed sfeertje.
Even op je beurt wachten.
Luid applaus voor deze jongen.