Afbeelding
Foto:

Thomas Menzink

Vrijwilliger bij GooiTV en de brandweer, woont in Bussum, 14 jaar

Je bent vrijwilliger bij GooiTV? Wat doe je daar?
"Ik was altijd aan het experimenteren met camera's en ben ook wel een beetje een 'filmgek'. Soms keek ik naar GooiTV en heb toen contact gezocht om te vragen of ik voor hen kon filmen. Het antwoord was 'ja' en ik heb mijn eerste film gemaakt tijdens de feestdag van het 65-jarig bestaan van Roeivereniging Naarden."

En was het makkelijk om te doen?
"Uiteindelijk wel, maar ik moest eerst uitvogelen waar ik het beste kon staan om de mooiste beelden te maken. Daarna ging het goed en mijn film staat op het Youtube kanaal van GooiTV."

Heb je nog meer hobby's?
"Ja, zekers. Ik zit op De Brink in Laren en ga daar de opleiding van kok volgen wat ook een hobby van mij is. Ik vind het leuk om in de keuken te rommelen en af en toe maak ik een driegangenmenu voor mijn ouders."

Wat is je favoriete eten?
"Voor mij is dat een zelfgemaakte pizza en heel soms, als ik geen tijd heb, eentje uit de diepvries."

Doe je daarnaast nog meer?
"Ja, sinds anderhalf jaar ben ik jeugdvrijwilliger bij de brandweer. Ik heb een keer gekeken bij de open dag en mij meteen aangemeld. Elke woensdagavond doen we oefeningen. Dezelfde oefeningen als de vrijwillige brandweer alleen zonder vuur en water. En als ik achttien jaar ben, wil ik graag bij de vrijwillige brandweer want dat is wel mijn droom."

Je bent een actieve jongen?
"Haha, dat valt wel mee. Soms game ik met mijn vrienden en ga ook wel eens naar het filmhuis."