Astrid Knaap zingt het liefst La Vie en Rose.
Astrid Knaap zingt het liefst La Vie en Rose.

Franse chansons door Astrid Knaap

GOOISE MEREN Zangeres Astrid Knaap zal tijdens het Wereldmuziekfestival 't Gooi op 2 september in Bussum optreden met Franse chansons.

Wat kunnen we verwachten van jouw optreden?
"Klein maar fijn." Het heeft een bescheiden, maar geheel eigen karakter doordat ik mezelf alleen met mijn gitaar begeleid. De eerste keer dat ik op een jamsessie een liedje heb gezongen was 'La Vie en Rose', begeleid door de Aya band met gitarist/zanger Leslie van der Lek.

Zij kunnen alles spelen en hebben mij niet alleen begeleid met muziek maar ook het verzamelen van de moed om op een podium te gaan staan. Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen. Ik speel en zing nu in Buée, de band uit Eemnes waar ik heel blij mee ben.

Waarom zing je in het Frans?
"De Franse taal in de muziek is onlosmakelijk verbonden met een vleugje romantiek, het neemt je in gedachten mee naar de Parijse straten en terrasjes, de eindeloze zonnebloemvelden, de kronkelende weggetjes en de karakteristieke dorpjes.

De bijzondere schoonheid van Frankrijk klinkt door in de chansons. Ik zing het liefst het lied: La Vie en Rose."
Zing je ook in het Nederlands?
"Zeker, de liedjes die ik zelf geschreven heb zijn in het Nederlands. Evenals mijn gedichten en verzen. Menigeen staat er niet bij stil hoe mooi onze eigen taal kan zijn."
De tweede editie van het Wereldmuziekfestival 't Gooi vindt plaats op 2 september. De locatie van het feest is het plein van de voormalige Michiel de Ruyter school op de Piet Heinlaan in Bussum. Kaartjes kosten 5 euro tussen 17.00 en 19.00 uur. Wie later komt betaalt 7 euro. Inclusief welkomstdrankje.

Meer info: facebook.com/wereldmuziekfestival