Kan SDO komende maandag een feestje bouwen?
Kan SDO komende maandag een feestje bouwen? Foto: Johan van der Geest

Kan SDO weer gaan stunten?

BUSSUM - Het zou zomaar weer eens een volgend hoofdstuk kunnen worden van het voetbalsprookje van SDO: het halen van de play-offs waarmee, met een beetje geluk, gepromoveerd kan worden naar de derde divisie. Komende maandag wordt het erop of eronder voor de Bussumse hoofdklasser. Gaat het SDO lukken?

door Sjoerd Stoop

Dat SDO kans maakt op deelname aan de play-offs komt vooral door de knappe opmars van de club de afgelopen maanden. SDO voetbalt goed en toonde meermaals aan dat het zelfs opgewassen is tegen de sterkste teams van de hoofdklasse. De Bussumers staan nu dan nog wel op 'slechts' de zevende plaats van het klassement, maar vanwege de goede reeks zou de ploeg wel een periodetitel kunnen pakken. En dat geeft weer recht op deelname aan de play-offs.

SDO kan het komende maandag dus afmaken. De voetballers spelen dan tegen De Bataven, een duel dat eerder werd afgelast. Er wordt afgetrapt om twee uur. De Bataven staat een paar plaatsen lager geklasseerd dan SDO en daarmee zou je zeggen dat de Bussumers een goede kans hebben. Verwacht mag worden dat SDO maandag weer veel steun heeft van de trouwe supporters.

Als SDO de tegenstander komende maandag weet te verslaan hangt deelname aan de play-offs nog wel af van de resultaten van Woezik, dat ook nog twee eerder afgelaste duels heeft te spelen.
Goede generale
SDO kende afgelopen weekend nog een goede generale. Er werd dan wel verloren van ADO'20 (1-2), maar SDO was een stuk sterker dan de koploper.

SDO en ADO'20 startten scherp en speelden op een hoog tempo. Maar behoudens enkele kansjes over en weer bleef echt gevaar voor rust achterwege. Na de rust zette SDO meteen weer aan. Dat leek al snel beloond te worden toen Micha Fokker raak schoot, maar het doelpunt werd afgekeurd. Het bleek echter wel een opmaat naar meer. De volgende aanval leverde meteen een doelpunt op. Mike van 't Land gaf de bal aan Kick van Aelst. De jonge aanvaller kon ervoor zorgen dat Maikel van Latum voor open doel de score kon openen. ADO'20 kwam terug. Het leverde een spannende slotfase op. De grootste kansen waren voor SDO, maar scherpte ontbrak. Op het laatste moment kon ADO'20 nog wel scoren.

Resultaten van laatste weken geven hoop.