Politie onderzoekt meldingen over vermeende kinderlokker

NAARDEN / BUSSUM - Er wordt door de politie onderzoek gedaan naar meerdere meldingen over een in Bussum en Naarden rondlopende kinderlokker. De afgelopen dagen trokken meerdere bezorgde ouders aan de bel.

Afgelopen maandag zou een vreemde man met rood bestelbusje twee voor het spoor aan de Comeniuslaan wachtende jonge jongens hebben benaderd. De man vroeg de jongens, van een jaar of elf, de deur van het busje open te doen en mee te gaan. De jongens wilden niet instappen en sloegen op de vlucht. De man zou vervolgens nog hebben geprobeerd om de tieners tegen te houden.

De man met het rode bestelbusje werd de afgelopen dagen op meer plaatsen opgemerkt. Zo zou dezelfde persoon eveneens rond de Emmaschool jongens uit de bovenbouw hebben aangesproken en gevraagd hebben met hem mee te gaan. Dit gebeurde overigens in de wijk en niet onder schooltijd.
Er worden door de politie ook nog meldingen en geruchten onderzocht over voorvallen op andere plekken.

Signalement
De man valt te herkennen aan lang zwart haar dat hij in een staart droeg. De man droeg maandag een donkergekleurd vest en een zonnebril en rijdt rond in een rood busje.

Meldingen
De politie laat weten van de meldingen op de hoogte te zijn en onderzoekt de zaak nog. Mensen die meer weten kunnen contact opnemen met de politie op 0900-8844.