Louise Dijkstra, wethouder Marleen Sanderse en Rogier Blaas.
Louise Dijkstra, wethouder Marleen Sanderse en Rogier Blaas. Foto: Bob Awick

Sporthelden geëerd op bordes

BUSSUM - Als je maar liefst twee medailles weet te winnen op de Special Olympics, dan is dat wel een hele mooie aanleiding om in het zonnetje gezet te worden.

De gemeente had daarom de Bussumse olympiërs Louise Dijkstra en Rogier Blaas uitgenodigd om stil te staan bij deze topprestatie.
De twee Bussumse skiërs waren afgelopen maand erg succesvol op de Special Olympics World Winter Games in Oostenrijk, de Olympische Winterspelen voor sporters met een verstandelijke beperking. In dit toernooi namen 2.600 deelnemers uit ruim honderd landen het tegen elkaar op. Zowel Louise als Rogier deed mee in het skiteam in de hoogste categorie. Louise won goud op de reuzenslalom en zilver op de Super G. Rogier pakte ook op deze twee onderdelen een plak: twee keer zilver.

Sportwethouder Marleen Sanderse sprak haar waardering uit voor de twee skiërs die in Huizen trainen. Sanderse heeft zelf aan de paralympische spelen meegedaan op het onderdeel roeien en weet dus wat er allemaal komt kijken bij trainen en presteren op topniveau. Zij noemde in haar speech Rogier en Louise twee boegbeelden voor andere sporters met een handicap.

Rogier en Louise waren zelf apetrots, al maakte het vele applaus ze wel een beetje verlegen.