Niet praten op, maar praten over het bankje.
Niet praten op, maar praten over het bankje. Foto: Bob Awick

Wachter Muller: 'We houden het bankje dicht bij huis'

NAARDEN - Het bankje aan de Marktstraat, onder het raam van het nog te openen Vestinghotel, houdt de gemoederen al een tijdje bezig. Moet hij nou weg of niet en waarom?

De eerste geruchten deden begin december de ronde. Op Facebook kwam direct een storm van protesten en vragen op gang. Navraag bij de gemeente gaf geen duidelijkheid of het bankje, waar nu onderhand meer over gesproken dan op gezeten wordt, echt weg moet. Volgens de woordvoerder mag er volgens het bestemmingsplan een terras geplaatst worden. "Indien het hotel die mogelijkheid wil benutten en er daardoor geen plek meer is voor het bankje, gaan we samen met de huidige gebruikers op zoek naar een andere plek." Vooral oudere Vestingbewoners maken veel gebruik van het bankje.

Inmiddels heeft ook het Vestinghotel van zich laten horen. Wachter Muller: "Er komt een terras, maar dat betekent niet dat het bankje zonder meer verdwijnt. We kijken naar een oplossing die voor iedereen past." Dat kan betekenen dat het bankje iets opschuift, onderdeel van het terras wordt, dat er een kleiner bankje geplaatst wordt of dat het bankje op een andere plek komt te staan. "Maar," voegt Muller er nog aan toe: "we houden het dicht bij huis." Een en ander hangt af van wat er uit het overleg met de gemeente komt.

Cadeau Rehwinkel
Het bankje was een cadeau van voormalig burgemeester Rehwinkel aan de stad Naarden.