Naarden loopt uit voor de intocht.
Naarden loopt uit voor de intocht. Foto: Bob Awick

Naarden loopt uit voor de Sint

NAARDEN - Ook dit jaar wisten duizenden mensen weer dat de mooiste intocht van het land in Naarden-Vesting wordt gehouden. Sinterklaas laat weten dat hij het idee had dat het zelfs drukker was dan andere jaren. Vele inwoners hadden zich dan ook tot het uiterste ingezet voor een warm welkom.
Het publiek stond zoals altijd rijendik rondom de Nieuwe Haven in afwachting van de goedheiligman. Gelukkig waren er al muziekpieten en een stuntpiet vooruitgestuurd, waardoor de tijd voorbijvloog. Met vuurwerk in de hand en een paar meter boven het water wist deze piet met zijn flyboard de menigte goed te vermaken. Daarna kwamen vele kleine bootje de haven in varen. Sommige boten zaten bomvol muziekpieten of pieten die graag de boot heel hard heen en weer aan het bewegen waren. De ouders en kinderen zongen ondertussen zo hard ze konden. Wethouder Miriam van Meerten stond in de tent de Sint al op te wachten om hem officieel te verwelkomen.
Daarna begon de feestelijke intocht. De prachtig versierde karren van de scholen uit Naarden zagen er geweldig uit. De muziek klonk erg gezellig en het publiek langs de kant kon er geen genoeg van krijgen. Er werd gezongen en gedanst. High fives werden uitgedeeld en pieten deelden pepernoten uit.
Lees verder op pagina 17.