De komende jaren moeten er woningen, een buurtcentrum en een moskee gebouwd worden.
De komende jaren moeten er woningen, een buurtcentrum en een moskee gebouwd worden. Foto: Bob Awick

Keverdijk-plan dreigt enkele miljoenen duurder te worden

NAARDEN - De plannen om het centrum van de Keverdijk aan te pakken en te bebouwen dreigen fors duurder te worden dan gepland. De gemeente heeft berekend dat het tekort kan oplopen tot een bedrag van 3,4 miljoen euro.

door Sjoerd Stoop

Dat het plan zo veel duurder wordt heeft vooral te maken het feit dat het project van de gemeente Naarden destijds niet de aandacht heeft gekregen die het had moeten hebben. "Dat had te maken met een zieke ambtenaar en de aankomende fusie. Dat verdient geen schoonheidsprijs en is een slecht excuus, maar dat is wel hoe het gegaan is", verklaarde wethouder Boland. De wethouder ging diep door het stof.

Het plan-Keverdijk behelst de bouw van woningen, een multifunctioneel centrum en een moskee. De woningen worden gebouwd door Dudok Wonen, het centrum door de gemeente en de moskee door de Islamitische Gemeenschap Naarden.

Gemeente gaat afspraken beter vastleggen

Het plan kon op grote steun rekenen van de gemeenteraad van Naarden. Er was vooral veel lof over het tot stand komen van het plan, na samenspraak met de buurtbewoners. De raad keurde de plannen goed, ondanks dat toen al bekend was dat het de gemeente zeker een half miljoen euro zou gaan kosten.

De gemeente gaat de komende weken tot maanden praten met alle betrokkenen en gaat proberen afspraken beter vast te leggen om de voorkomen dat het bouwplan straks een miljoenenstrop wordt. De gemeente staat nog steeds achter de bouwplannen.