Politie: 'Dood Wytze Pennink was een noodlottig ongeval'

BUSSUM - Wytze Pennink had net zijn vwo-diploma behaald op het Vitus College. Vol goede moed was hij begonnen aan een studie in Groningen. De kersverse student zou een prachtige toekomst tegemoet gaan. Alles veranderde toen hij 6 oktober voor het laatst werd gezien om 5.34 uur na een avondje stappen.

Gekleed in een feestelijke outfit, een rode onesie, was hij lopend over de Spilsluizen richting Noorderhaven voor het laatst gezien. Zijn kamergenoten begonnen zich zorgen te maken toen hij maar niet thuis kwam. Honderden mensen zochten naar de Bussumer. Men vreesde dat hij in het water was gevallen. Dat blijkt nu inderdaad het geval te zijn geweest. Hij is gevonden niet ver van de plek waar hij het laatst werd gezien. Uit politieonderzoek is gebleken dat er sprake is geweest van een noodlottig ongeval. Wytze is door verdrinking om het leven gekomen.
Zodra het nieuws bekend werd, stroomden de condoleances binnen. Met name op Facebook werd vol ongeloof gereageerd.
Op het Vitus wordt stilgestaan bij het verlies. De school reageert: "Met grote verslagenheid hebben we kennisgenomen van het overlijden van onze oud-leerling Wytze Pennink. We leven mee met het gezin, familie en vrienden. We wensen hen alle kracht toe die nodig is. Op het Vitus staan wij ook stil bij dit verlies. Op school is ook een gedenkplek ingericht. Zo zijn we samen een gemeenschap waar het verdriet en de emotie een plek hebben."
Wytze was ook jarenlang lid van HC Naarden. "Hij was niet alleen een talentvolle speler, maar ook een geliefde trainer-coach. Zijn enthousiasme, humor en sportiviteit werkten aanstekelijk en hij werd door teamgenoten en de vele spelertjes die hij coachte op handen gedragen. Wytze heeft vele harten geraakt en wordt dan ook enorm gemist. Door ons allemaal. Er zijn geen woorden voor. We zijn stil en diepbedroefd."